Ove kremaste, a lagane rolice idealne su kao predjelo ili kanape. Savjet: ako ste u žurbi ili paprike nisu u sezoni, poslužite se konzerviranima (u ulju, nikako u octu)!

Sastojci

  • 1 kg
    crvene (rog) paprike
  • 200 g
    President Zagrebačkog sira
  • 100 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 10-ak
    zelenih maslina
  • po želji
    sol, papar i svježe začinskog bilje (peršin, vlasac, bosiljak)

  • Paprike operite, osušite i cijele stavite na lim za pečenje pa u pećnicu, prethodno zagrijanu na 200 °C, na otprilike pola sata. Tijekom pečenja ih okrenite kako bi se zapekle sa svih strana – kada dobiju crne mrlje i sasvim omekšaju, gotove su. Izvadite ih iz pećnice, stavite u posudu s poklopcem i pustite da se ohlade.

  • Za to vrijeme, sitno nasjeckajte masline i začinsko bilje te dobro pomiješajte s President Zagrebačkim sirom, Brzo & Fino vrhnjem i po želji začinite solju i paprom.

  • Kada se paprike sasvim ohlade, ogulite im kožu i izvadite sjemenke i peteljku.

  • Svaku papriku izrežite po dužini na trake, premažite ih smjesom od President Zagrebačkog sira i zarolajte.

  • Po želji, rolice učvrstite.

Recept: Kužinica