VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ove kremaste, a lagane rolice idealne su kao predjelo ili kanape. Savjet: ako ste u žurbi ili paprike nisu u sezoni, poslužite se konzerviranima (u ulju, nikako u octu)!
Sastojci
-
1 kg
crvene (rog) paprike
-
200 g
President Zagrebačkog sira
-
100 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
10-ak
zelenih maslina
-
po želji
sol, papar i svježe začinskog bilje (peršin, vlasac, bosiljak)
-
Paprike operite, osušite i cijele stavite na lim za pečenje pa u pećnicu, prethodno zagrijanu na 200 °C, na otprilike pola sata. Tijekom pečenja ih okrenite kako bi se zapekle sa svih strana – kada dobiju crne mrlje i sasvim omekšaju, gotove su. Izvadite ih iz pećnice, stavite u posudu s poklopcem i pustite da se ohlade.
-
Za to vrijeme, sitno nasjeckajte masline i začinsko bilje te dobro pomiješajte s President Zagrebačkim sirom, Brzo & Fino vrhnjem i po želji začinite solju i paprom.
-
Kada se paprike sasvim ohlade, ogulite im kožu i izvadite sjemenke i peteljku.
-
Svaku papriku izrežite po dužini na trake, premažite ih smjesom od President Zagrebačkog sira i zarolajte.
-
Po želji, rolice učvrstite.
Recept: Kužinica
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više