VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Rolana piletina punjena kajmakom i suhim rajčicama
S malo truda i uz pomoć kajmaka i začina svakodnevna namirnica poput pilećih prsa postaje jako sočan i ukusan obrok!
Sastojci
-
500 g
pilećeg filea
-
Mao
soli
-
Malo
papra
-
250 g
President kajmaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
6-7
suhih rajčica, narezanih
-
2 žlice
brašna
-
100 ml
slatkog bijelog vina
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
Piletinu posušite i očistite od masnoća pa svaki file zarežite oštrim nožem po dužini. Nemojte zarezati do kraja, već lagano rastvorite piletinu tako da dobijete oblik leptira.
-
Svaki komad ovako narezane piletine stanjite batom za meso pa ga posolite.
-
Kajmak pomiješajte s 1 žlicom maslinova ulja, majčinom dušicom i malo soli i papra.
-
Ovom mješavinom premažite pripremljenu piletinu.
-
Po svakom komadu rasporedite suhe rajčice pa pažljivo zarolajte i uvaljajte u brašno.
-
Pecite u tavi na kojoj ste zagrijali preostalo maslinovo ulje.
-
Pržite sa svake strane po nekoliko minuta da uhvati lijepu boju.
-
Podlijte bijelim vinom i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, a alkohol ispari.
-
Meso izvadite na dasku i ostavite desetak minuta.
-
U preostali umak dodajte maslac i sve dobro promiješajte.
-
Poslužite piletinu uz povrće i umak.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više