VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Rolana piletina punjena kajmakom i suhim rajčicama
S malo truda i uz pomoć kajmaka i začina svakodnevna namirnica poput pilećih prsa postaje jako sočan i ukusan obrok!
Sastojci
-
500 g
pilećeg filea
-
Mao
soli
-
Malo
papra
-
250 g
President kajmaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
6-7
suhih rajčica, narezanih
-
2 žlice
brašna
-
100 ml
slatkog bijelog vina
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
Piletinu posušite i očistite od masnoća pa svaki file zarežite oštrim nožem po dužini. Nemojte zarezati do kraja, već lagano rastvorite piletinu tako da dobijete oblik leptira.
-
Svaki komad ovako narezane piletine stanjite batom za meso pa ga posolite.
-
Kajmak pomiješajte s 1 žlicom maslinova ulja, majčinom dušicom i malo soli i papra.
-
Ovom mješavinom premažite pripremljenu piletinu.
-
Po svakom komadu rasporedite suhe rajčice pa pažljivo zarolajte i uvaljajte u brašno.
-
Pecite u tavi na kojoj ste zagrijali preostalo maslinovo ulje.
-
Pržite sa svake strane po nekoliko minuta da uhvati lijepu boju.
-
Podlijte bijelim vinom i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, a alkohol ispari.
-
Meso izvadite na dasku i ostavite desetak minuta.
-
U preostali umak dodajte maslac i sve dobro promiješajte.
-
Poslužite piletinu uz povrće i umak.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više