Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Rolada s kremom od mascarponea i kestena

Sezonu kestena treba maksimalno iskoristiti, a kad nam dosade pečeni, rado ih spajamo s kremastim mascarponeom u ovoj neodoljivoj i jednostavnoj roladi.

Sastojci

Za biskvit:
  • 3
    bjelanjka
  • 15 g
    šećera
  • 100 g
    mljevenih badema
  • 3
    cijela jaja
  • 30 g
    brašna
  • 1 vrhom puna žlica
    kakaa u prahu
  • 30 g
    otopljenog Dukat maslaca
  • Prstohvat
    soli
  • 100 g
    šećera u prahu
Za kremu:
  • 500 g
    skuhanih, očišćenih i pasiranih kestena
  • 250 g
    Galbani mascarponea
  • 3 žlice
    šećera u prahu
  • 1 žlica
    ruma

  • Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva ili na 200 s ventilatorom.

  • Plitki veliki lim (33x23 cm) obložite papirom za pečenje i malo namastite.

  • Tucite bjelanjke mikserom dok malo ne očvrsnu, ali su još uvijek mekani. Zatim dodajte šećer jednu po jednu žličicu i svaki put dobro izmiješajte mikserom.

  • Pokrijte prozirnom folijom i stavite sa strane.

  • Pomiješajte bademe i šećer u prahu u drugoj zdjeli pa dodajte cijela jaja. Miješajte 3-4 minute mikserom dok se ne udvostruči volumen.

  • Umiješajte brašno i kakao u prahu te potom nježno umiješajte tučene bjelanjke u nekoliko dodavanja.

  • Lagano, uz rub posude, ulijte maslac i umiješajte.

  • Izlijte smjesu na pripremljeni lim i pecite 5-7 minuta.

  • Pečeni biskvit odmah prebacite na čisti list papira za pečenje, odstranite papir na kojem se pekao te biskvit uz pomoć čistog papira zamotajte po dužoj strani u roladu.

  • Pomiješajte kuhane i pasirane kestene s mascarponeom, šećerom i rumom. Sve dobro razradite mikserom kako biste dobili čvrstu, ali glatku kremu.

  • Ohlađeni biskvit odmotajte pa ga pažljivo premažite kremom od kestena. Zatim ga ponovno zarolajte i omotajte papirom ili prozirnom folijom pa čuvajte u hladnjaku do posluživanja

  • Ako vam ostane malo kreme, možete je među dlanovima oblikovati u kuglice pa svaku umočiti u otopljenu čokoladu kako bi „glumile“ kestene.

    Recept: Cukar