VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezonu kestena treba maksimalno iskoristiti, a kad nam dosade pečeni, rado ih spajamo s kremastim mascarponeom u ovoj neodoljivoj i jednostavnoj roladi.
Sastojci
Za biskvit:
-
3
bjelanjka
-
15 g
šećera
-
100 g
mljevenih badema
-
3
cijela jaja
-
30 g
brašna
-
1 vrhom puna žlica
kakaa u prahu
-
30 g
otopljenog Dukat maslaca
-
Prstohvat
soli
-
100 g
šećera u prahu
Za kremu:
-
500 g
skuhanih, očišćenih i pasiranih kestena
-
250 g
Galbani mascarponea
-
3 žlice
šećera u prahu
-
1 žlica
ruma
-
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva ili na 200 s ventilatorom.
-
Plitki veliki lim (33x23 cm) obložite papirom za pečenje i malo namastite.
-
Tucite bjelanjke mikserom dok malo ne očvrsnu, ali su još uvijek mekani. Zatim dodajte šećer jednu po jednu žličicu i svaki put dobro izmiješajte mikserom.
-
Pokrijte prozirnom folijom i stavite sa strane.
-
Pomiješajte bademe i šećer u prahu u drugoj zdjeli pa dodajte cijela jaja. Miješajte 3-4 minute mikserom dok se ne udvostruči volumen.
-
Umiješajte brašno i kakao u prahu te potom nježno umiješajte tučene bjelanjke u nekoliko dodavanja.
-
Lagano, uz rub posude, ulijte maslac i umiješajte.
-
Izlijte smjesu na pripremljeni lim i pecite 5-7 minuta.
-
Pečeni biskvit odmah prebacite na čisti list papira za pečenje, odstranite papir na kojem se pekao te biskvit uz pomoć čistog papira zamotajte po dužoj strani u roladu.
-
Pomiješajte kuhane i pasirane kestene s mascarponeom, šećerom i rumom. Sve dobro razradite mikserom kako biste dobili čvrstu, ali glatku kremu.
-
Ohlađeni biskvit odmotajte pa ga pažljivo premažite kremom od kestena. Zatim ga ponovno zarolajte i omotajte papirom ili prozirnom folijom pa čuvajte u hladnjaku do posluživanja
-
Ako vam ostane malo kreme, možete je među dlanovima oblikovati u kuglice pa svaku umočiti u otopljenu čokoladu kako bi „glumile“ kestene.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više