VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezonu kestena treba maksimalno iskoristiti, a kad nam dosade pečeni, rado ih spajamo s kremastim mascarponeom u ovoj neodoljivoj i jednostavnoj roladi.
Sastojci
Za biskvit:
-
3
bjelanjka
-
15 g
šećera
-
100 g
mljevenih badema
-
3
cijela jaja
-
30 g
brašna
-
1 vrhom puna žlica
kakaa u prahu
-
30 g
otopljenog Dukat maslaca
-
Prstohvat
soli
-
100 g
šećera u prahu
Za kremu:
-
500 g
skuhanih, očišćenih i pasiranih kestena
-
250 g
Galbani mascarponea
-
3 žlice
šećera u prahu
-
1 žlica
ruma
-
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva ili na 200 s ventilatorom.
-
Plitki veliki lim (33x23 cm) obložite papirom za pečenje i malo namastite.
-
Tucite bjelanjke mikserom dok malo ne očvrsnu, ali su još uvijek mekani. Zatim dodajte šećer jednu po jednu žličicu i svaki put dobro izmiješajte mikserom.
-
Pokrijte prozirnom folijom i stavite sa strane.
-
Pomiješajte bademe i šećer u prahu u drugoj zdjeli pa dodajte cijela jaja. Miješajte 3-4 minute mikserom dok se ne udvostruči volumen.
-
Umiješajte brašno i kakao u prahu te potom nježno umiješajte tučene bjelanjke u nekoliko dodavanja.
-
Lagano, uz rub posude, ulijte maslac i umiješajte.
-
Izlijte smjesu na pripremljeni lim i pecite 5-7 minuta.
-
Pečeni biskvit odmah prebacite na čisti list papira za pečenje, odstranite papir na kojem se pekao te biskvit uz pomoć čistog papira zamotajte po dužoj strani u roladu.
-
Pomiješajte kuhane i pasirane kestene s mascarponeom, šećerom i rumom. Sve dobro razradite mikserom kako biste dobili čvrstu, ali glatku kremu.
-
Ohlađeni biskvit odmotajte pa ga pažljivo premažite kremom od kestena. Zatim ga ponovno zarolajte i omotajte papirom ili prozirnom folijom pa čuvajte u hladnjaku do posluživanja
-
Ako vam ostane malo kreme, možete je među dlanovima oblikovati u kuglice pa svaku umočiti u otopljenu čokoladu kako bi „glumile“ kestene.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više