VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Rižoto sa sirom i pjenušcem
Pripremite sastojcima svečani, a za pripremu jednostavni rižoto sa sirom i pjenušcem! Neobična kombinacija sastojaka koji su sinonim za slavlje i dobar provod oduševiti će one sretnike koji se nađu za vašim stolom.
Sastojci
-
150 g
riže
-
30 g
Trapista
-
20 g
maslaca
-
30 ml
pjenušca
-
Po želji
sol i papar
-
1 manji
poriluk
-
U dubokoj tavi rastopite 10 g maslaca i na njemu pirjajte poriluk dok ne omekša.
-
Zatim dodajte rižu, pojačajte vatru te je, stalno mješajući, kratko popržite, a kada se riža počne lijepiti za dno tave, zalijte je čašom pjenušca i kuhajte dok pjenušac ne ispari i taj postupak ponavljajte dok riža nije skuhana al dente - ako ponestane pjenušca, nastavite podlijevati vodom, pilećim ili povrtnim temeljcem.
-
Na kraju dodajte Trapist, preostali maslac, začinite solju i paprom, dobro promiješajte, ugasite vatru, poklopite tavu i pustite da se sadržaj ˝odmori˝ pet minuta.
-
Po želji dodajte još sira i servirajte toplo.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više