VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ribanac je uistinu nezamjenjiv u mnogim jelima - koristimo ga u juhama, jelima s tjesteninom, a ovom rižotu daje notu pikantnosti. Balzamični ocat naglasio je slatkost pečenih rajčica, a tostirani pinjoli miris Mediterana. Ovo je rižoto kojim se pozdravljamo od ljeta, a okusom podsjeća na bakin sataraš.
Sastojci
-
150g
Arborio riže
-
500g
zrelih rajčica
-
500ml
povrtnog temeljca
-
1
mala glavica luka
-
4 žlice
maslinovog ulja
-
2 žlice
balzamičnog octa
-
40g
Sirela Ribanca
-
po želji
timjana
-
prstohvat
soli
-
po želji
papra
-
1 manja šaka
tostiranih pinjola
-
Pinjole popržiti na suhoj tavici.
-
Rajčice oprati, veće prerezati, posuti solju i paprom, poškropiti maslinovim uljem i balzamičnim octom pa staviti u vruću pećnicu na 220 °C 20-ak minuta.
-
Narezati luk i prodinstati ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast i mekan pa dodati opranu rižu.
-
Rajčice odvojiti od kožice pa narezati na komadiće, u rižu dodavati naizmjence rajčice i temeljac, a nakon 15 minuta umiješati i Ribanac.
-
Servirati uz preostale pečene rajčice, posuti tostiranim pinjolima i Ribancem.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više