VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ribanac je uistinu nezamjenjiv u mnogim jelima - koristimo ga u juhama, jelima s tjesteninom, a ovom rižotu daje notu pikantnosti. Balzamični ocat naglasio je slatkost pečenih rajčica, a tostirani pinjoli miris Mediterana. Ovo je rižoto kojim se pozdravljamo od ljeta, a okusom podsjeća na bakin sataraš.
Sastojci
-
150g
Arborio riže
-
500g
zrelih rajčica
-
500ml
povrtnog temeljca
-
1
mala glavica luka
-
4 žlice
maslinovog ulja
-
2 žlice
balzamičnog octa
-
40g
Sirela Ribanca
-
po želji
timjana
-
prstohvat
soli
-
po želji
papra
-
1 manja šaka
tostiranih pinjola
-
Pinjole popržiti na suhoj tavici.
-
Rajčice oprati, veće prerezati, posuti solju i paprom, poškropiti maslinovim uljem i balzamičnim octom pa staviti u vruću pećnicu na 220 °C 20-ak minuta.
-
Narezati luk i prodinstati ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast i mekan pa dodati opranu rižu.
-
Rajčice odvojiti od kožice pa narezati na komadiće, u rižu dodavati naizmjence rajčice i temeljac, a nakon 15 minuta umiješati i Ribanac.
-
Servirati uz preostale pečene rajčice, posuti tostiranim pinjolima i Ribancem.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više