VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Rižoto od tikvica s limunom i burratom
Sezona tikvica bliži se kraju. Baš zato, za sam kraj ljeta, predlažemo vam ovaj vrlo ukusni i kremasti rižoto. Tikvice s malo limuna i kremaste burrate pravo su okusno iznenađenje.
Sastojci
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
1
veća tikvica, oko 400 g
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 žličica
majčine dušice
-
250 g
riže arborio
-
200 ml
povrtnog temeljca
-
Po ukusu
sol
-
Po ukusu
papar
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
1/2
limuna - sok
-
1
limun - korica
-
150 g
Galbani burrate
-
1 žlica
bučinih sjemenki
-
1 žlica
sezamovih sjemenki
-
Još malo
maslinovog ulja
-
Luk ogulite i narežite, češnjak sitno nasjeckajte, a tikvicu operite i narežite na kockice.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk.
-
Kad luk potpuno omekša, dodajte tikvice, češnjak i majčinu dušicu pa sve dobro promiješajte i nastavite pirjati dok tikvice potpuno ne omekšaju. Ako je potrebno, podlijte s malo temeljca kako ne bi zagorjelo.
-
Dodajte rižu i energično miješajte dok se riža ne zastakli pa je prelijte bijelim vinom.
-
Kuhajte dok alkohol ne ispari, a zatim smanjite vatru i kuhajte podlijevajući temeljcem i miješajući.
-
Na pola kuhanja začinite solju i paprom po ukusu.
-
Kad je riža lijepo kuhana i kremasta, maknite rižoto s vatre, umiješajte maslac, koricu i sok od limuna te odmah rasporedite u 4 duboka tanjura.
-
Burratu narežite na 4 dijela pa dio stavite u svaki tanjur na rižoto.
-
Po vrhu stavite bučine i sezamove sjemenke i prelijte s još malo maslinovog ulja i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više