VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Rižoto od tikvica s limunom i burratom
Sezona tikvica bliži se kraju. Baš zato, za sam kraj ljeta, predlažemo vam ovaj vrlo ukusni i kremasti rižoto. Tikvice s malo limuna i kremaste burrate pravo su okusno iznenađenje.
Sastojci
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
1
veća tikvica, oko 400 g
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 žličica
majčine dušice
-
250 g
riže arborio
-
200 ml
povrtnog temeljca
-
Po ukusu
sol
-
Po ukusu
papar
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
1/2
limuna - sok
-
1
limun - korica
-
150 g
Galbani burrate
-
1 žlica
bučinih sjemenki
-
1 žlica
sezamovih sjemenki
-
Još malo
maslinovog ulja
-
Luk ogulite i narežite, češnjak sitno nasjeckajte, a tikvicu operite i narežite na kockice.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk.
-
Kad luk potpuno omekša, dodajte tikvice, češnjak i majčinu dušicu pa sve dobro promiješajte i nastavite pirjati dok tikvice potpuno ne omekšaju. Ako je potrebno, podlijte s malo temeljca kako ne bi zagorjelo.
-
Dodajte rižu i energično miješajte dok se riža ne zastakli pa je prelijte bijelim vinom.
-
Kuhajte dok alkohol ne ispari, a zatim smanjite vatru i kuhajte podlijevajući temeljcem i miješajući.
-
Na pola kuhanja začinite solju i paprom po ukusu.
-
Kad je riža lijepo kuhana i kremasta, maknite rižoto s vatre, umiješajte maslac, koricu i sok od limuna te odmah rasporedite u 4 duboka tanjura.
-
Burratu narežite na 4 dijela pa dio stavite u svaki tanjur na rižoto.
-
Po vrhu stavite bučine i sezamove sjemenke i prelijte s još malo maslinovog ulja i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više