VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Šparoga je apsolutna kraljica proljetne trpeze te vrlo uzbudljiva namirnica koja je sama dovoljna za pravu gozbu. Rižoto sa šparogama je klasično proljetno jelo, no uz dodatak šafrana i ribane Galbani grane padano ovo postaje prava eksplozija okusa.
Sastojci
-
800 ml
pilećeg temeljca
-
Prstohvat
šafrana
-
1 glavica
luka
-
500 g
vrtnih šparoga
-
2 žlice
maslinova ulja
-
200 g
riže arborio
-
200 ml
bijelog vina
-
1 žličica
maslaca
-
50 g
Galbani grane padano
-
Po želji
sol i papar
-
Pileći temeljac zagrijte do vrenja, maknite ga s vatre i u njemu rastopite dobar prstohvat šafrana. Ostavite sve sa strane pokriveno da se ne ohladi. Ovim temeljcem ćete podlijevati rižoto.
-
Luk nasjeckajte, a šparogama odlomite donji, tvrdi dio stabljike, a gornji dio ogulite i narežite na kolutiće. Same vrhove odvojite od kolutića, njih ćete dodati rižotu na kraju jer su mekši i potrebno ih je kraće kuhati.
-
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu prepržite luk dok potpuno ne omekša. Dodajte šparoge narezane na kolutiće te još kratko pirjajte. Zatim dodajte rižu i tostirajte je dok se ne zastakli neprestano miješajući da ne zagori te podlijte sve vinom i pustite da alkohol ispari.
-
Nastavite rižu kuhati na laganoj vatri neprestano je podlijevajući pripremljenim temeljcem. Miješajte je dosta često i pazite da ne ostane bez tekućine.
-
Dodajte sol i papar, a pred kraj kuhanja umiješajte i vrhove šparoga koje ste sačuvali.
Kuhani rižoto maknite s vatre pa umiješajte maslac i naribanu granu padano.
Sve dobro promiješajte da se sastojci povežu te odmah poslužite.Recept Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više