VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Šparoga je apsolutna kraljica proljetne trpeze te vrlo uzbudljiva namirnica koja je sama dovoljna za pravu gozbu. Rižoto sa šparogama je klasično proljetno jelo, no uz dodatak šafrana i ribane Galbani grane padano ovo postaje prava eksplozija okusa.
Sastojci
-
800 ml
pilećeg temeljca
-
Prstohvat
šafrana
-
1 glavica
luka
-
500 g
vrtnih šparoga
-
2 žlice
maslinova ulja
-
200 g
riže arborio
-
200 ml
bijelog vina
-
1 žličica
maslaca
-
50 g
Galbani grane padano
-
Po želji
sol i papar
-
Pileći temeljac zagrijte do vrenja, maknite ga s vatre i u njemu rastopite dobar prstohvat šafrana. Ostavite sve sa strane pokriveno da se ne ohladi. Ovim temeljcem ćete podlijevati rižoto.
-
Luk nasjeckajte, a šparogama odlomite donji, tvrdi dio stabljike, a gornji dio ogulite i narežite na kolutiće. Same vrhove odvojite od kolutića, njih ćete dodati rižotu na kraju jer su mekši i potrebno ih je kraće kuhati.
-
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu prepržite luk dok potpuno ne omekša. Dodajte šparoge narezane na kolutiće te još kratko pirjajte. Zatim dodajte rižu i tostirajte je dok se ne zastakli neprestano miješajući da ne zagori te podlijte sve vinom i pustite da alkohol ispari.
-
Nastavite rižu kuhati na laganoj vatri neprestano je podlijevajući pripremljenim temeljcem. Miješajte je dosta često i pazite da ne ostane bez tekućine.
-
Dodajte sol i papar, a pred kraj kuhanja umiješajte i vrhove šparoga koje ste sačuvali.
Kuhani rižoto maknite s vatre pa umiješajte maslac i naribanu granu padano.
Sve dobro promiješajte da se sastojci povežu te odmah poslužite.Recept Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više -
Recept
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Saznaj više