VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Šparoga je apsolutna kraljica proljetne trpeze te vrlo uzbudljiva namirnica koja je sama dovoljna za pravu gozbu. Rižoto sa šparogama je klasično proljetno jelo, no uz dodatak šafrana i ribane Galbani grane padano ovo postaje prava eksplozija okusa.
Sastojci
-
800 ml
pilećeg temeljca
-
Prstohvat
šafrana
-
1 glavica
luka
-
500 g
vrtnih šparoga
-
2 žlice
maslinova ulja
-
200 g
riže arborio
-
200 ml
bijelog vina
-
1 žličica
maslaca
-
50 g
Galbani grane padano
-
Po želji
sol i papar
-
Pileći temeljac zagrijte do vrenja, maknite ga s vatre i u njemu rastopite dobar prstohvat šafrana. Ostavite sve sa strane pokriveno da se ne ohladi. Ovim temeljcem ćete podlijevati rižoto.
-
Luk nasjeckajte, a šparogama odlomite donji, tvrdi dio stabljike, a gornji dio ogulite i narežite na kolutiće. Same vrhove odvojite od kolutića, njih ćete dodati rižotu na kraju jer su mekši i potrebno ih je kraće kuhati.
-
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu prepržite luk dok potpuno ne omekša. Dodajte šparoge narezane na kolutiće te još kratko pirjajte. Zatim dodajte rižu i tostirajte je dok se ne zastakli neprestano miješajući da ne zagori te podlijte sve vinom i pustite da alkohol ispari.
-
Nastavite rižu kuhati na laganoj vatri neprestano je podlijevajući pripremljenim temeljcem. Miješajte je dosta često i pazite da ne ostane bez tekućine.
-
Dodajte sol i papar, a pred kraj kuhanja umiješajte i vrhove šparoga koje ste sačuvali.
Kuhani rižoto maknite s vatre pa umiješajte maslac i naribanu granu padano.
Sve dobro promiješajte da se sastojci povežu te odmah poslužite.Recept Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više