VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Rižoto od poriluka i kobasice s Ribancem
Rižoto je svestrano jelo koje se lako može prilagoditi bilo kojoj sezoni – za jesen i zimu biramo poriluk i kobasicu. Ribanac mu dodajemo uvijek, neovisno o godišnjem dobu!
Sastojci
-
1 veliki
poriluk
-
300 g
domaćih dimljenih komasica (3 komada)
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
300 g
arborio riže
-
250 ml
bijeloga vina
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
700 ml
mesnog temeljca
-
20 g
Dukat maslaca
-
30 g
Sirela Ribanca
-
Poriluk očistite od vanjskih oštećenih i prljavih listova. Prerežite ga na pola i operite, a zatim narežite na manje komade.
-
Kobasice narežite na kolutiće pa ih prepržite u velikoj dubokoj tavi na žlici maslinovog ulja.
-
Kad sa svih strana uhvate lijepu boju, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane na toplom.
-
U tavu dodajte, po potrebi, još jednu žlicu ulja pa propirjajte narezani poriluk.
-
Kad poriluk potpuno omekša, dodajte rižu i nastavite pirjati neprestano miješajući dok se riža ne zastakli.
-
Zatim ulijte bijelo vino i kuhajte miješajući dok sva tekućina ne ispari. Nakon toga začinite rižu solju i paprom te podlijte s malo temeljca. Vratite kobasice u tavu, smanjite vatru i nastavite tako kuhati, miješajući i podlijevajući rižu, oko 20 minuta ili dok riža nije potpuno skuhana.
-
Kad je riža kuhana, maknite rižoto s vatre i odmah u njega umiješajte maslac, a zatim i Ribanac. Rižoto poslužite odmah i posipajte ga s još Ribanca.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više