VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Rižoto od poriluka i kobasice s Ribancem
Rižoto je svestrano jelo koje se lako može prilagoditi bilo kojoj sezoni – za jesen i zimu biramo poriluk i kobasicu. Ribanac mu dodajemo uvijek, neovisno o godišnjem dobu!
Sastojci
-
1 veliki
poriluk
-
300 g
domaćih dimljenih komasica (3 komada)
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
300 g
arborio riže
-
250 ml
bijeloga vina
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
700 ml
mesnog temeljca
-
20 g
Dukat maslaca
-
30 g
Sirela Ribanca
-
Poriluk očistite od vanjskih oštećenih i prljavih listova. Prerežite ga na pola i operite, a zatim narežite na manje komade.
-
Kobasice narežite na kolutiće pa ih prepržite u velikoj dubokoj tavi na žlici maslinovog ulja.
-
Kad sa svih strana uhvate lijepu boju, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane na toplom.
-
U tavu dodajte, po potrebi, još jednu žlicu ulja pa propirjajte narezani poriluk.
-
Kad poriluk potpuno omekša, dodajte rižu i nastavite pirjati neprestano miješajući dok se riža ne zastakli.
-
Zatim ulijte bijelo vino i kuhajte miješajući dok sva tekućina ne ispari. Nakon toga začinite rižu solju i paprom te podlijte s malo temeljca. Vratite kobasice u tavu, smanjite vatru i nastavite tako kuhati, miješajući i podlijevajući rižu, oko 20 minuta ili dok riža nije potpuno skuhana.
-
Kad je riža kuhana, maknite rižoto s vatre i odmah u njega umiješajte maslac, a zatim i Ribanac. Rižoto poslužite odmah i posipajte ga s još Ribanca.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više