VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Rižoto od poriluka i kobasice s Ribancem
Rižoto je svestrano jelo koje se lako može prilagoditi bilo kojoj sezoni – za jesen i zimu biramo poriluk i kobasicu. Ribanac mu dodajemo uvijek, neovisno o godišnjem dobu!
Sastojci
-
1 veliki
poriluk
-
300 g
domaćih dimljenih komasica (3 komada)
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
300 g
arborio riže
-
250 ml
bijeloga vina
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
700 ml
mesnog temeljca
-
20 g
Dukat maslaca
-
30 g
Sirela Ribanca
-
Poriluk očistite od vanjskih oštećenih i prljavih listova. Prerežite ga na pola i operite, a zatim narežite na manje komade.
-
Kobasice narežite na kolutiće pa ih prepržite u velikoj dubokoj tavi na žlici maslinovog ulja.
-
Kad sa svih strana uhvate lijepu boju, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane na toplom.
-
U tavu dodajte, po potrebi, još jednu žlicu ulja pa propirjajte narezani poriluk.
-
Kad poriluk potpuno omekša, dodajte rižu i nastavite pirjati neprestano miješajući dok se riža ne zastakli.
-
Zatim ulijte bijelo vino i kuhajte miješajući dok sva tekućina ne ispari. Nakon toga začinite rižu solju i paprom te podlijte s malo temeljca. Vratite kobasice u tavu, smanjite vatru i nastavite tako kuhati, miješajući i podlijevajući rižu, oko 20 minuta ili dok riža nije potpuno skuhana.
-
Kad je riža kuhana, maknite rižoto s vatre i odmah u njega umiješajte maslac, a zatim i Ribanac. Rižoto poslužite odmah i posipajte ga s još Ribanca.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više