VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Rižoto od gljiva s grana padanom
Dobrom rižotu malo tko može odoljeti! Uložite malo pažnje, strpljivog miješanja i polaganog kuhanja pa uživajte u kremastom i ukusnom rezultatu.
Sastojci
-
20 g
suhih vrganja
-
10 g
suhih crnih truba
-
200 g
šampinjona
-
700 ml
pilećeg ili povrtnog temeljca
-
1 glavica
luka, nasjeckanog
-
2 žlice
maslinova ulja
-
250 g
riže arborio
-
200 ml
bijelog vina
-
1 žličica
timijana
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
20 g
Galbani grana padana, naribanog
-
Po ukusu
sol i papar
-
Suhe vrganje i crne trube namočite u malo vruće vode (100 – 200 ml). Vodite računa o tome da trubama treba malo više vremena da omekšaju, pa ih možete namočiti i ranije.
-
Šampinjone narežite na ploške.
-
Temeljac zagrijte do vrenja, maknite ga s vatre i poklopite kako bi što duže ostao vruć.
-
Luk pirjajte na zagrijanom maslinovom ulju. Malo ga posolite kako bi prije povenuo, a ako počne dobivati boju, dodajte mu malo vode i pirjajte dok potpuno ne omekša i postane kašast.
-
Luku dodajte rižu te sve dobro pomiješajte. Pirjajte sve zajedno dok se riža ne zacakli.
-
Nakon toga rižu podlijte vinom i nastavite kuhati uz često miješanje dok vino ne ispari.
-
Ocijedite namočene gljive (vodu sačuvajte) pa ih dodajte riži. Dodajte i narezane šampinjone i timijan.
-
Kuhajte sve zajedno na umjerenoj vatri uz često miješanje i podlijevanje temeljcem i vodom u kojoj su se namakale gljive.
-
Dok se riža kuha, začinite je solju i paprom po ukusu, a kad je skuhana al dente, umiješajte u nju i maslac. Zatim je maknite s vatre pa umiješajte i ribani sir.
-
Rižoto poslužite odmah jer je najbolji dok je još topao, a prema ukusu možete ga posipati s još malo ribanog sira.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više