VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Rižoto od gljiva s grana padanom
Dobrom rižotu malo tko može odoljeti! Uložite malo pažnje, strpljivog miješanja i polaganog kuhanja pa uživajte u kremastom i ukusnom rezultatu.
Sastojci
-
20 g
suhih vrganja
-
10 g
suhih crnih truba
-
200 g
šampinjona
-
700 ml
pilećeg ili povrtnog temeljca
-
1 glavica
luka, nasjeckanog
-
2 žlice
maslinova ulja
-
250 g
riže arborio
-
200 ml
bijelog vina
-
1 žličica
timijana
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
20 g
Galbani grana padana, naribanog
-
Po ukusu
sol i papar
-
Suhe vrganje i crne trube namočite u malo vruće vode (100 – 200 ml). Vodite računa o tome da trubama treba malo više vremena da omekšaju, pa ih možete namočiti i ranije.
-
Šampinjone narežite na ploške.
-
Temeljac zagrijte do vrenja, maknite ga s vatre i poklopite kako bi što duže ostao vruć.
-
Luk pirjajte na zagrijanom maslinovom ulju. Malo ga posolite kako bi prije povenuo, a ako počne dobivati boju, dodajte mu malo vode i pirjajte dok potpuno ne omekša i postane kašast.
-
Luku dodajte rižu te sve dobro pomiješajte. Pirjajte sve zajedno dok se riža ne zacakli.
-
Nakon toga rižu podlijte vinom i nastavite kuhati uz često miješanje dok vino ne ispari.
-
Ocijedite namočene gljive (vodu sačuvajte) pa ih dodajte riži. Dodajte i narezane šampinjone i timijan.
-
Kuhajte sve zajedno na umjerenoj vatri uz često miješanje i podlijevanje temeljcem i vodom u kojoj su se namakale gljive.
-
Dok se riža kuha, začinite je solju i paprom po ukusu, a kad je skuhana al dente, umiješajte u nju i maslac. Zatim je maknite s vatre pa umiješajte i ribani sir.
-
Rižoto poslužite odmah jer je najbolji dok je još topao, a prema ukusu možete ga posipati s još malo ribanog sira.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više