VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Rižoto od cikle sa Salakis fetom u kockicama
Kremasti rižoto s ciklom unijet će puno vibrantne boje i u najtmurnije jesenje dane. Uz to što primamljivo izgleda, ovaj je rižoto i prava delicija, a sa Salakis fetom u kockicama pretvara se u eksploziju okusa kojoj je teško odoljet
Sastojci
Za pire od cikle
-
200 g
sirove cikle
-
Malo
maslinova ulja
Za rižoto
-
1
glavica luka
-
1
režanj češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
300 g
riže arborio
-
200 ml
bijelog vina
-
1/2 žličice
timijana
-
700 ml
temeljca ili vode
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
1 žlica
Sirela Ribanca
-
Po želji
sol
-
Po želji
svježe mljeveni papar
-
100 g
President Salakis cubesa, okus po želji
-
Za pire od cikle:
Ciklu ogulite i narežite na kockice, prebacite je u posudu za pečenje, poškropite s malo maslinova ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 20 – 30 minuta ili dok potpuno ne omekša.
Pečenu ciklu prebacite u posudu za miksanje pa je uz pomoć štapnog miksera pretvorite u pire. -
Za rižoto:
Luk narežite na kockice, a češnjak sitno nasjeckajte.
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu prepržite luk dok potpuno ne omekša i postane proziran.
Dodajte mu češnjak i pržite sve još jednu minutu, neprestano miješajući.
Dodajte sad i rižu i sve nastavite pržiti i miješati dok se riža ne zastakli.
Zatim prelijte vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari.
Nakon toga dodajte timijan, smanjite vatru i nastavite kuhati podlijevajući rižoto temeljcem uz često miješanje.
Kad je riža gotovo kuhana (al dente), umiješajte pire od cikle, posolite i popaprite.
Kratko sve prokuhajte i maknite s vatre.
Umiješajte maslac i Ribanac pa odmah poslužite uz kockice Salakisa.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više