VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Riža na mlijeku bez laktoze s kompotom od bobičastog voća
Otkrivamo vam tajnu zbilja kremaste riže na mlijeku. U našem receptu ona nije samo iznimno kremasta, već je i bez laktoze jer se priprema s mlijekom Lagano jutro.
Sastojci
Za rižu na mlijeku
-
1 l
Dukat Lagano jutro mlijeka
-
100 g
riže
-
70 g
smeđeg šećera
-
1 štapić
vanilije
-
Prstohvat
soli
Za kompot
-
250 g
miješanog bobičastog voća
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1
limun - sok
-
50 ml
vode
-
Ulijte mlijeko u posudu debljeg dna pa mu dodajte šećer.
-
Mahunu vanilije prepolovite po dužini, sastružite sjemenke pa i njih dodajte mlijeku.
-
Zagrijavajte mlijeko na srednje jakoj vatri do vrenja.
-
Kad mlijeko zakuha, smanjite vatru pa dodaje rižu i prstohvat soli.
-
Kuhajte oko sat vremena uz redovito miješanje da se riža ne zalijepi.
-
Jelo je gotovo kad se pretvori u gusti kremasti puding.
-
Za kompot u lončiću pomiješajte voće, šećer, limunov sok i vodu pa kuhajte na umjerenoj vatri desetak minuta, tek toliko da voće omekša i sve se u lijepi sirup.
-
Kuhani kompot poslužite odmah uz rižu na mlijeku ili ga spremite u teglicu i koristite prema želji.
-
Ovaj desert možete jesti odmah dok je topao ili pričekati da se ohladi.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više