Otkrivamo vam tajnu zbilja kremaste riže na mlijeku. U našem receptu ona nije samo iznimno kremasta, već je i bez laktoze jer se priprema s mlijekom Lagano jutro.

Sastojci

Za rižu na mlijeku
  • 1 l
    Dukat Lagano jutro mlijeka
  • 100 g
    riže
  • 70 g
    smeđeg šećera
  • 1 štapić
    vanilije
  • Prstohvat
    soli
Za kompot
  • 250 g
    miješanog bobičastog voća
  • 2 žlice
    šećera u prahu
  • 1
    limun - sok
  • 50 ml
    vode

  • Ulijte mlijeko u posudu debljeg dna pa mu dodajte šećer.

  • Mahunu vanilije prepolovite po dužini, sastružite sjemenke pa i njih dodajte mlijeku.

  • Zagrijavajte mlijeko na srednje jakoj vatri do vrenja.

  • Kad mlijeko zakuha, smanjite vatru pa dodaje rižu i prstohvat soli.

  • Kuhajte oko sat vremena uz redovito miješanje da se riža ne zalijepi.

  • Jelo je gotovo kad se pretvori u gusti kremasti puding.

  • Za kompot u lončiću pomiješajte voće, šećer, limunov sok i vodu pa kuhajte na umjerenoj vatri desetak minuta, tek toliko da voće omekša i sve se u lijepi sirup.

  • Kuhani kompot poslužite odmah uz rižu na mlijeku ili ga spremite u teglicu i koristite prema želji.

  • Ovaj desert možete jesti odmah dok je topao ili pričekati da se ohladi.