Za ljetna druženja nema bolje stvari od malih hladnih zalogaja poput ovih šarenih ražnjića. Klasičnoj, provjerenoj kombinaciji dinje i pršuta pridružili smo mini mozzarellu od bivoljeg mlijeka i tako joj dodali dašak svježine – idealan za vruće ljetne večeri.

Sastojci

  • 150 g
    Galbani mozzarelle di late di bufala mini
  • 1 mala
    dinja, oko 80 g
  • 200 g
    dalmatinskog pršuta
  • Malo
    bosiljka
  • Malo
    maslinovog ulja

  • Mozzarellu izvadite iz tekućine i pustite da se ocijedi.

  • Dinju prepolovite, odstranite joj koštice pa pomoću male okrugle žlice vadite kuglice.

  • Pršut narežite na tanke dugačke trakice.

  • Pripremite drvene štapiće za ražnjiće pa na svaki nataknite po jednu kuglicu mozzarelle.

  • Zatim nataknite trakicu pršuta koju ste više puta preklopili poput harmonike.

  • Završite kuglicom dinje.

  • Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve namirnice.

  • Pripremljene ražnjiće čuvajte u hladnjaku, a prije posluživanja ih posipajte listićima bosiljka i maslinovim uljem.