VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tjesteninu svi volimo, no ipak se najčešće odlučujemo za kupovnu verziju. Zato vam predlažem da se upustite u avanturu izrade domaće tjestenine - raviola punjenih špinatom i Galbani Ricottom. Sve što vam treba da bi tjestenina ispala savršeno je malo više vremena, snažna ruka za razvaljavanje tjesta, puno ljubavi i volje. Probajte!
Sastojci
-
200 g
glatkog brašna
-
200 g
oštrog brašna
-
4
jaja
-
6-7 žlica
mlake vode
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
150 g
svježeg špinata
-
200 g
Galbani Ricotte
-
2 žlice
Sirela Ribanca (i malo za posip)
-
1 žličica
limunovog soka
-
po želji
soli i papra
-
100 g
Dukat maslaca
-
3 žlice
krušnih mrvica
-
1 svežnjić
kadulje
-
U veću zdjelu stavite oba prosijana brašna, malo soli, 3 jaja, maslinovo ulje i vodu. Prvo sve malo povežite vilicom, a zatim krenite mijesiti rukama. Prebacite se na radnu površinu pa sve dobro izmijesite u glatko tijesto. Tijesto za tjesteninu je dosta tvrdo te ga je potrebno mijesiti oko 10-ak minuta. Oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i ostavite da odstoji sat vremena.
-
Špinat operite, ocijedite i tako mokrog stavite u zagrijani lonac da povene, samo na par minuta. Prebacite ga u cjediljku te isperite hladnom vodom da zadrži zelenu boju i da se zaustavi proces kuhanja. Dobro ga ocijedite rukama te narežite na sitne komadiće.
-
Dobro pomiješajte krušne mrvice, Galbani Ricottu, preostalo jaje, svježe ribani Sirela Ribanac, limunov sok, špinat te sol i papar.
-
Tijesto podijelite na dva dijela pa na pobrašnjenoj površini svaki razvaljajte vrlo tanko, na 1-2 mm debljine. Pokušajte ga razvaljati u oblik pravokutnika te ga poravnajte kotačićem s valovitim krajevima. Sada od tijesta režite duge trake širine oko 5 cm. Na svaku drugu traku stavljajte u nizu po ½ žličice nadjeva, s razmakom od oko 5 cm. Kistićem namočenim u malo vode premažite rubove tijesta oko nadjeva. Na to položite drugu traku tijesta te sve dlanovima lijepo poravnajte i istisnite viškove zraka ispod tijesta, da se ravioli lijepo slijepe. Kotačićem izrežite kvadrate, tj. raviole. Slažite ih na pobrašnjenu podlogu da se ne zalijepe.
-
U što većem loncu zakuhajte vodu. Posolite je i u njoj kuhajte raviole u par navrata. Vatra mora biti umjerena ili lagana kako se ravioli ne bi raspali pri kuhanju. Kuhajte ih oko 5 minuta, te šupljom žlicom vadite na cjediljku, a zatim u pouljenu zdjelu da se ne slijepe.
-
Za preljev otopite Dukat maslac na laganoj vatri, pa dodajte listiće kadulje i pržite minutu. Time prelijte raviole te ih servirajte sa svježe ribanim Sirela Ribancem. Ako vam je ostalo i malo nadjeva, i njega možete servirati preko raviola. Dobar tek!
Recept: The Slice of Life
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više