VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tjesteninu svi volimo, no ipak se najčešće odlučujemo za kupovnu verziju. Zato vam predlažem da se upustite u avanturu izrade domaće tjestenine - raviola punjenih špinatom i Galbani Ricottom. Sve što vam treba da bi tjestenina ispala savršeno je malo više vremena, snažna ruka za razvaljavanje tjesta, puno ljubavi i volje. Probajte!
Sastojci
-
200 g
glatkog brašna
-
200 g
oštrog brašna
-
4
jaja
-
6-7 žlica
mlake vode
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
150 g
svježeg špinata
-
200 g
Galbani Ricotte
-
2 žlice
Sirela Ribanca (i malo za posip)
-
1 žličica
limunovog soka
-
po želji
soli i papra
-
100 g
Dukat maslaca
-
3 žlice
krušnih mrvica
-
1 svežnjić
kadulje
-
U veću zdjelu stavite oba prosijana brašna, malo soli, 3 jaja, maslinovo ulje i vodu. Prvo sve malo povežite vilicom, a zatim krenite mijesiti rukama. Prebacite se na radnu površinu pa sve dobro izmijesite u glatko tijesto. Tijesto za tjesteninu je dosta tvrdo te ga je potrebno mijesiti oko 10-ak minuta. Oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i ostavite da odstoji sat vremena.
-
Špinat operite, ocijedite i tako mokrog stavite u zagrijani lonac da povene, samo na par minuta. Prebacite ga u cjediljku te isperite hladnom vodom da zadrži zelenu boju i da se zaustavi proces kuhanja. Dobro ga ocijedite rukama te narežite na sitne komadiće.
-
Dobro pomiješajte krušne mrvice, Galbani Ricottu, preostalo jaje, svježe ribani Sirela Ribanac, limunov sok, špinat te sol i papar.
-
Tijesto podijelite na dva dijela pa na pobrašnjenoj površini svaki razvaljajte vrlo tanko, na 1-2 mm debljine. Pokušajte ga razvaljati u oblik pravokutnika te ga poravnajte kotačićem s valovitim krajevima. Sada od tijesta režite duge trake širine oko 5 cm. Na svaku drugu traku stavljajte u nizu po ½ žličice nadjeva, s razmakom od oko 5 cm. Kistićem namočenim u malo vode premažite rubove tijesta oko nadjeva. Na to položite drugu traku tijesta te sve dlanovima lijepo poravnajte i istisnite viškove zraka ispod tijesta, da se ravioli lijepo slijepe. Kotačićem izrežite kvadrate, tj. raviole. Slažite ih na pobrašnjenu podlogu da se ne zalijepe.
-
U što većem loncu zakuhajte vodu. Posolite je i u njoj kuhajte raviole u par navrata. Vatra mora biti umjerena ili lagana kako se ravioli ne bi raspali pri kuhanju. Kuhajte ih oko 5 minuta, te šupljom žlicom vadite na cjediljku, a zatim u pouljenu zdjelu da se ne slijepe.
-
Za preljev otopite Dukat maslac na laganoj vatri, pa dodajte listiće kadulje i pržite minutu. Time prelijte raviole te ih servirajte sa svježe ribanim Sirela Ribancem. Ako vam je ostalo i malo nadjeva, i njega možete servirati preko raviola. Dobar tek!
Recept: The Slice of Life
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više