VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Quiche sa Zagrebačkim sirom, šparogama i mladim lukom
Šparoge i mladi luk među prvim su glasnicima proljeća na našim tanjurima. U kombinaciji sa Zagrebačkim sirom u slasnom quicheu postaju prava proljetna gozba.
Sastojci
Za tijesto
-
250 g
glatkog brašna
-
50 g
pirovog brašna
-
1 žličica
soli
-
150 g
Dukat maslaca
-
1
žumanjak
-
4 - 5 žlica
ledene vode
Za nadjev
-
1 vezica
mladog luka
-
250 g
vrtnih šparoga
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
Prostohvat
soli
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
2
jaja
-
1 žlica
dijon senfa
-
20 g
naribanog sira Galbani grana padano
-
Po ukusu
sol i papar
-
Za tijesto:
U zdjeli miksera pomiješajte glatko brašno, pirovo brašno i sol.
Dodajte hladni maslac narezan na listiće pa sve miksajte spiralnim nastavcima dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Zatim dodajte žumanjak i 4 – 5 žlica hladne vode pa nastavite miksati dok se sastojci ne povežu.
Smjesu prebacite na radnu površinu i brzo je rukama zamijesite u tijesto.
Tijesto omotajte prozirnom folijom i odložite u hladnjak na pola sata. -
Za nadjev:
Dok se tijesto hladi, pripremite nadjev tako da nasjeckate mladi luk i šparoge na kolutiće.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac.
Dodajte mladi luk i šparoge pa sve pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Posolite i maknite s vatre.
Zagrebački sir prebacite u posudu za miksanje pa ga razradite mikserom kako bi postao kremast.
Dodajte jaja, senf, ribani sir grana padano, sol i papar pa sve još jednom dobro izmiksajte u homogenu smjesu. -
Slaganje quichea:
Ohlađeno tijesto prebacite na list papira za pečenje pa ga razvaljajte u veliki krug promjera oko 30 cm.
Razvaljano tijesto pažljivo prebacite u kalup za quiche promjera oko 22 cm. Prstima ga nježno utisnite u nabore na kalupu pa ga izbodite vilicom.
Tijesto prekrijte papirom za pečenje, opteretite suhim grahoricama i pecite „na slijepo“ 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Nakon toga maknite papir za pečenje i grahorice, smanjite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva i pecite tijesto još desetak minuta ili dok ne postane lagano rumeno i hrskavo.
Tek tada ga izvadite iz pećnice pa po njemu rasporedite pirjane šparoge i mladi luk. Prelijte sve mješavinom sira i jaja, a po želji po vrhu rasporedite još koju šparogu i mladi luk.
Vratite sve u pećnicu i pecite još 30 minuta na 180 stupnjeva ili dok se quiche lijepo ne zarumeni.
Pečeni quiche ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu pa ga zatim poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više