VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Quiche, jelo tipično za francusku kuhinju, popularna je „party hrana“, a uz salate izvrsno i kao samostalno jelo. Hrskava podloga i bogat nadjev, u kojem se isprepliće slatkoća luka i lagana slanost President Salakisa, tvore neodoljivu kombinaciju. Nježna, gotovo kremasta tekstura Salakisa uz dodatak začina ovu otvorenu pitu vezuje za Mediteran i kao da ubrzava odbrojavanje dana do ljeta.
Sastojci
Za tijesto:
-
200 g
brašna
-
100 g
hladnog Dukat maslaca
-
1
žličica soli
-
1
jaje
-
4-5 žlica
hladne vode
-
ili 1 list
razvaljanog lisnatog tijesta
Za nadjev:
-
1 vezica
mladog luka
-
2 vezice
ljubičastog luka
-
1
žuti luk
-
2 -3
ljutike
-
za prženje
maslinovo ulje
-
250 g
President Salakisa
-
3
jaja
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
100 ml
Dukat mlijeka
-
2-3 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
bilje po želji:
list peršina i celera, bosiljak, kopar, origano...
-
po želji
soli i papra
-
Brašno, sol i Dukat maslac, narezan na manje komade, dodajte u zdjelu i pokušajte što brže sve povezati u mrvičastu smjesu. Dodajte jaje i vodu te zamijesite meko tijesto. Tijesto oblikujte u ravni disk, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko sat vremena.
-
Pripremite kalup za tart (najbolje onaj s obručem i odvojivim dnom), skinite foliju s tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini. Tijesto premjestite u kalup, dobro ga „zalijepite“ za rubove, lagano izbodite vilicom i stavite u zamrzivač dok ne pripremite nadjev. (Stavljanjem tijesta u zamrzivač sprječavamo da se tijesto prilikom pečenja spušta niz stranice kalupa).
-
Očistite mladi luk i ljutiku te ih izrežite na kolutove. Zagrijte tavu i u nju dodajte malo maslinovog ulja pa mladi luk i ljutiku i pirjate nekoliko minuta na laganoj vatri, pazeći da ne zagori. U međuvremenu pripremite ljubičasti i žuti luk, koji možete rezati na ribež kako biste dobili kolutove iste veličine ili nožem.
-
Pećnicu stavite grijati na 200°C. U manjoj zdjeli razmutite jaja, dodajte im Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, Dukat mlijeko i Brzo & Fino kiselo vrhnje te sve dobro izmiješajte do tekuće smjese lagano žućkaste boje. Dodajte začine te soli i papra po želji.
-
Izvadite tijesto iz zamrzivača, po njemu prvo rasporedite prženi luk, zatim kolutove. Posolite i poprite po želji. Salakis ocijedite i mrveći ga prstima popunite rupe između luka i unutar kolutova. Rasporedite ga ravnomjerno po cijelom quicheu. Sve zalijte pripremljenom mješavinom jaja, vrhnja i začina.
-
Stavite peći u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40-45 minuta, pazeći da vam vrh quicha ne zagori. Možete ga prilikom pečenja zaštiti aluminijskom folijom ili papirom za pečenje.
-
Gotov quiche izvadite iz pećnice, pustite da se prohladi te ga izvadite iz kalupa. Servirajte ga mlakog uz bogatu sezonsku salatu.
Recept: Hungry Mile
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više