VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Quiche s Grand Oval Gourmet sirom i suhim voćem
Sir Grand Oval Gourmet izvrsno se slaže sa slatkastim suhim voćem. Nećete pogriješiti ako ga poslužite uz grožđice i marelice na sirnoj plati, ali ovaj par odlično funkcionira i kao nadjev za hrskavi quiche.
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
150 g
Dukat maslaca
-
5 žlica
ledene vode
Za nadjev
-
150 g
sira Grand Oval Gourmet
-
10 g
grožđica
-
10 g
suhih brusnica
-
4 - 5
suhih marelica, narezanih
-
1 žlica
pinjola
-
Po želji
nekoliko listova mladog špinata
Za creme royal
-
300 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3
jaja
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
Za tijesto:
U zdjeli miksera pomiješajte brašno i sol pa dodajte hladni maslac narezan na listiće.
Miješajte mikserom sa spiralnim nastavcima dok se sve ne pretvori u mrvičastu smjesu.
Dodajte hladnu vodu i nastavite miksati dok se sve ne poveže u tijesto.
Tijesto prebacite na radnu površinu pa ga brzo i kratko premijesite.
Razvaljajte ga na listu papira za pečenje na debljinu od 2 do 3 mm.
Pažljivo, uz pomoć papira na kojem ste ga valjali, prebacite tijesto u kalup za pite promjera 24 – 26 cm.
Rukama utisnite tijesto u kalup, izbodite vilicom i pecite „na slijepo“ u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, oko 20 minuta. -
Za nadjev:
100 g sira Grand Oval Gourmet naribajte, a 50 g ugrubo narežite.
Rasporedite naribani sir na dno pečenog quichea.
Na kraju dodajte suho voće, pinjole i 50 g narezanog sira pa rasporedite po „slijepo“ pečenom tijestu. -
Za creme royal:
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i jaja.
Dodajte sol i papar pa sve rukom umutite u glatku smjesu.
Ovom smjesom prelijte quiche koji ste nadjenuli sirom i suhim voćem.
Po želji po vrhu rasporedite koji list mladog špinata i vratite u pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok se lijepo ne zarumeni.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više