Sir Grand Oval Gourmet izvrsno se slaže sa slatkastim suhim voćem. Nećete pogriješiti ako ga poslužite uz grožđice i marelice na sirnoj plati, ali ovaj par odlično funkcionira i kao nadjev za hrskavi quiche.

Sastojci

Za tijesto
  • 300 g
    glatkog brašna
  • 1 žličica
    soli
  • 150 g
    Dukat maslaca
  • 5 žlica
    ledene vode
Za nadjev
  • 150 g
    sira Grand Oval Gourmet
  • 10 g
    grožđica
  • 10 g
    suhih brusnica
  • 4 - 5
    suhih marelica, narezanih
  • 1 žlica
    pinjola
  • Po želji
    nekoliko listova mladog špinata
Za creme royal
  • 300 ml
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 3
    jaja
  • 1/2 žličice
    soli
  • Po ukusu
    svježe mljeveni papar

  • Za tijesto:
    U zdjeli miksera pomiješajte brašno i sol pa dodajte hladni maslac narezan na listiće.
    Miješajte mikserom sa spiralnim nastavcima dok se sve ne pretvori u mrvičastu smjesu.
    Dodajte hladnu vodu i nastavite miksati dok se sve ne poveže u tijesto.
    Tijesto prebacite na radnu površinu pa ga brzo i kratko premijesite.
    Razvaljajte ga na listu papira za pečenje na debljinu od 2 do 3 mm.
    Pažljivo, uz pomoć papira na kojem ste ga valjali, prebacite tijesto u kalup za pite promjera 24 – 26 cm.
    Rukama utisnite tijesto u kalup, izbodite vilicom i pecite „na slijepo“ u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, oko 20 minuta.

  • Za nadjev:
    100 g sira Grand Oval Gourmet naribajte, a 50 g ugrubo narežite.
    Rasporedite naribani sir na dno pečenog quichea.
    Na kraju dodajte suho voće, pinjole i 50 g narezanog sira pa rasporedite po „slijepo“ pečenom tijestu.

  • Za creme royal:
    U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i jaja.
    Dodajte sol i papar pa sve rukom umutite u glatku smjesu.
    Ovom smjesom prelijte quiche koji ste nadjenuli sirom i suhim voćem.
    Po želji po vrhu rasporedite koji list mladog špinata i vratite u pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok se lijepo ne zarumeni.