VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Quiche s Grand Oval Gourmet sirom i suhim voćem
Sir Grand Oval Gourmet izvrsno se slaže sa slatkastim suhim voćem. Nećete pogriješiti ako ga poslužite uz grožđice i marelice na sirnoj plati, ali ovaj par odlično funkcionira i kao nadjev za hrskavi quiche.
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
150 g
Dukat maslaca
-
5 žlica
ledene vode
Za nadjev
-
150 g
sira Grand Oval Gourmet
-
10 g
grožđica
-
10 g
suhih brusnica
-
4 - 5
suhih marelica, narezanih
-
1 žlica
pinjola
-
Po želji
nekoliko listova mladog špinata
Za creme royal
-
300 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3
jaja
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
Za tijesto:
U zdjeli miksera pomiješajte brašno i sol pa dodajte hladni maslac narezan na listiće.
Miješajte mikserom sa spiralnim nastavcima dok se sve ne pretvori u mrvičastu smjesu.
Dodajte hladnu vodu i nastavite miksati dok se sve ne poveže u tijesto.
Tijesto prebacite na radnu površinu pa ga brzo i kratko premijesite.
Razvaljajte ga na listu papira za pečenje na debljinu od 2 do 3 mm.
Pažljivo, uz pomoć papira na kojem ste ga valjali, prebacite tijesto u kalup za pite promjera 24 – 26 cm.
Rukama utisnite tijesto u kalup, izbodite vilicom i pecite „na slijepo“ u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, oko 20 minuta. -
Za nadjev:
100 g sira Grand Oval Gourmet naribajte, a 50 g ugrubo narežite.
Rasporedite naribani sir na dno pečenog quichea.
Na kraju dodajte suho voće, pinjole i 50 g narezanog sira pa rasporedite po „slijepo“ pečenom tijestu. -
Za creme royal:
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i jaja.
Dodajte sol i papar pa sve rukom umutite u glatku smjesu.
Ovom smjesom prelijte quiche koji ste nadjenuli sirom i suhim voćem.
Po želji po vrhu rasporedite koji list mladog špinata i vratite u pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok se lijepo ne zarumeni.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više