VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jesen je u zraku, ulicama se širi miris kestena. Nek i u vašem domu kesteni zamirišu u ovom slasnom quicheu.
Sastojci
Za tijesto
-
200 g
brašna
-
100 g
Dukat maslaca
-
4 žlice
hladne vode
-
Prstohvat
soli
Za nadjev
-
400 g
kestena
-
300 g
President Zagrebačkog sira
-
2
jaja
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
40 g
Sirela RIbanca
-
1/2 žličice
soli
-
Prstohvat
papra
-
1 žličica
sušenog timijana
-
1 žličica
svježeg peršina
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
-
Sve sastojke za podlogu izradite rukama (ili u multipraktiku) dok ne dobijete kuglu. Ohladite tijesto u hladnjaku 15 minuta.
-
Kestene zarežite nožem po izbočenoj strani cijelom širinom. Kuhajte ih u kipućoj vodi 15 minuta. Izvadite ih, prohladite i ogulite. Narežite kestene na sitno.
-
Rasporedite tijesto po namašćenom kalupu za pečenje (kalup za pite). Vilicom izbodite na više mjesta. Pecite 10 minuta.
-
Zagrebačkom siru dodajte usitnjene kestene i sve ostale sastojke za nadjev. Pomiješajte da se spoji.
-
Na pečenu podlogu slažite nadjev i pecite ga 35 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.
-
Ako želite, pospite quiche još jednom žlicom Ribanca i ukrasite listićima svježeg peršina.
Recept: Tasty Business
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više