Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Quiche od kestena s Ribancem

Jesen je u zraku, ulicama se širi miris kestena. Nek i u vašem domu kesteni zamirišu u ovom slasnom quicheu.

Sastojci

Za tijesto
  • 200 g
    brašna
  • 100 g
    Dukat maslaca
  • 4 žlice
    hladne vode
  • Prstohvat
    soli
Za nadjev
  • 400 g
    kestena
  • 300 g
    President Zagrebačkog sira
  • 2
    jaja
  • 200 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 40 g
    Sirela RIbanca
  • 1/2 žličice
    soli
  • Prstohvat
    papra
  • 1 žličica
    sušenog timijana
  • 1 žličica
    svježeg peršina

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

  • Sve sastojke za podlogu izradite rukama (ili u multipraktiku) dok ne dobijete kuglu. Ohladite tijesto u hladnjaku 15 minuta.

  • Kestene zarežite nožem po izbočenoj strani cijelom širinom. Kuhajte ih u kipućoj vodi 15 minuta. Izvadite ih, prohladite i ogulite. Narežite kestene na sitno.

  • Rasporedite tijesto po namašćenom kalupu za pečenje (kalup za pite). Vilicom izbodite na više mjesta. Pecite 10 minuta.

  • Zagrebačkom siru dodajte usitnjene kestene i sve ostale sastojke za nadjev. Pomiješajte da se spoji.

  • Na pečenu podlogu slažite nadjev i pecite ga 35 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.

  • Ako želite, pospite quiche još jednom žlicom Ribanca i ukrasite listićima svježeg peršina.  

    Recept: Tasty Business