VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Quesadilla je zasigurno jedna od poznatijih meksičkih delicija, a radi se od kukuruznih tortilja punjenih sirom i raznim sastojcima.
Sastojci
-
8
tortilja
-
1
veća glavica luka
-
2
režnja češnjaka
-
1
žuta paprika
-
1
crvena paprika
-
1
zelena paprika
-
100 g
kukuruza
-
100 g
graha
-
500 g
piletine (pileća prsa)
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
50 g
Dukat maslaca
-
300 g
Sirela Domaćeg sira
-
po želji
sol, papar
-
nekoliko kapi
ulja
-
začini po želji
kajenski papar, chili paprika, kumin, kim, korijander
-
po potrebi
1 žlica gustina
Mnogi ih nazivaju i malim sirnim zalogajima, a sir je zaslužan i za njihovo ime (queso = sir). Upravo zbog vrhunske topivosti, elastične i podatne teksture te bogatog mliječnog okusa karakterističnog za kuhane sireve Sirela Domaći sir savršeno upotpunjuje ovo jelo.
KULINARSKI SAVJET: Ukoliko ste quesadille napravili malo ljuće uz njih možete servirati Brzo & Fino kiselo vrhnje u koje ste dodali peršin, vlasac ili kopar, kao i salatu od puno svježeg povrća.
-
Očistite luk i sitno ga narežite, stavite ga u zagrijanu dublju tavu s nekoliko kapi ulja i pirjajte na laganoj vatri. U međuvremenu operite papriku i narežite ju na kockice. Luku dodajte kockice paprike i meksičke začine i nastavite pirjati.
-
Izrežite piletinu na kockice te ju dodajte povrću i pirjajte dok piletina ne posvijetli. Dodajte soli i papra po želji. Potom dodajte protisnuti češnjak, dobro promiješajte (pazite da češnjak ne zagori) i zalite s Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje i toliko vode da pokrije meso i povrće.
-
Dodajte grah i kukuruz pa pustite da kuha na laganoj vatri. Kad se tekućina ukuhala trebali biste dobiti gust i kremasti umak. Ako vam se umak čini prerijedak možete dodati žlicu gustina razrijeđenog s malo vode (ukoliko dodajete gustin budite oprezni, maknite s vatre i brzo ga umiješajte da ne bi nastale grudice).
-
Ugasite vatru i u umak dodajte oko 1/3 koluta naribanog Sirela Domaćeg sira. Sve dobro promiješajte i ostavite na vatri da se sastojci povežu i sir do kraja rastopi.
-
Kada ste pripremili nadjev naribajte ostatak sira.
-
Priprema quesadilla:
Svaku tortilju premažite maslacem samo s jedne strane. Zagrijte grill tavu (može i običnu ako nemate grill) i položite tortilju s namašćenom stranom prema dolje. Po gornjoj strani tortilje rasporediti dosta sira, staviti nekoliko žlica nadjeva od piletine i povrća, po njemu rasporedite još naribanog sira i poklopite tortiljom s namašćenom stranom okrenutom prema gore.
-
Dobro pritisnite gornju tortilju da sir poveže sve skupa i pustite da se peče dok donja strana lijepo ne porumeni. Zatim pažljivo preokrenite na drugu stranu kako bi se i s te strane zapeklo.
-
Stavite na tanjur i narežite na 4 trokuta. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve tortilje.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više