VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Quesadilla je zasigurno jedna od poznatijih meksičkih delicija, a radi se od kukuruznih tortilja punjenih sirom i raznim sastojcima.
Sastojci
-
8
tortilja
-
1
veća glavica luka
-
2
režnja češnjaka
-
1
žuta paprika
-
1
crvena paprika
-
1
zelena paprika
-
100 g
kukuruza
-
100 g
graha
-
500 g
piletine (pileća prsa)
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
50 g
Dukat maslaca
-
300 g
Sirela Domaćeg sira
-
po želji
sol, papar
-
nekoliko kapi
ulja
-
začini po želji
kajenski papar, chili paprika, kumin, kim, korijander
-
po potrebi
1 žlica gustina
Mnogi ih nazivaju i malim sirnim zalogajima, a sir je zaslužan i za njihovo ime (queso = sir). Upravo zbog vrhunske topivosti, elastične i podatne teksture te bogatog mliječnog okusa karakterističnog za kuhane sireve Sirela Domaći sir savršeno upotpunjuje ovo jelo.
KULINARSKI SAVJET: Ukoliko ste quesadille napravili malo ljuće uz njih možete servirati Brzo & Fino kiselo vrhnje u koje ste dodali peršin, vlasac ili kopar, kao i salatu od puno svježeg povrća.
-
Očistite luk i sitno ga narežite, stavite ga u zagrijanu dublju tavu s nekoliko kapi ulja i pirjajte na laganoj vatri. U međuvremenu operite papriku i narežite ju na kockice. Luku dodajte kockice paprike i meksičke začine i nastavite pirjati.
-
Izrežite piletinu na kockice te ju dodajte povrću i pirjajte dok piletina ne posvijetli. Dodajte soli i papra po želji. Potom dodajte protisnuti češnjak, dobro promiješajte (pazite da češnjak ne zagori) i zalite s Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje i toliko vode da pokrije meso i povrće.
-
Dodajte grah i kukuruz pa pustite da kuha na laganoj vatri. Kad se tekućina ukuhala trebali biste dobiti gust i kremasti umak. Ako vam se umak čini prerijedak možete dodati žlicu gustina razrijeđenog s malo vode (ukoliko dodajete gustin budite oprezni, maknite s vatre i brzo ga umiješajte da ne bi nastale grudice).
-
Ugasite vatru i u umak dodajte oko 1/3 koluta naribanog Sirela Domaćeg sira. Sve dobro promiješajte i ostavite na vatri da se sastojci povežu i sir do kraja rastopi.
-
Kada ste pripremili nadjev naribajte ostatak sira.
-
Priprema quesadilla:
Svaku tortilju premažite maslacem samo s jedne strane. Zagrijte grill tavu (može i običnu ako nemate grill) i položite tortilju s namašćenom stranom prema dolje. Po gornjoj strani tortilje rasporediti dosta sira, staviti nekoliko žlica nadjeva od piletine i povrća, po njemu rasporedite još naribanog sira i poklopite tortiljom s namašćenom stranom okrenutom prema gore.
-
Dobro pritisnite gornju tortilju da sir poveže sve skupa i pustite da se peče dok donja strana lijepo ne porumeni. Zatim pažljivo preokrenite na drugu stranu kako bi se i s te strane zapeklo.
-
Stavite na tanjur i narežite na 4 trokuta. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve tortilje.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više