VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dizano tijesto svi volimo, a u ovoj ćemo ga kombinaciji voljeti još više. Fine note dimljenog Sirela Dimsija i aromatični slatkasti preljev od maslaca, smeđeg šećera, senfa i maka odlično se sljubljuju u ovim zanimljivim pužićima.
Sastojci
Tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
6 g
suhog kvasca (+ žličica brašna, žličica šećera i malo toplog Dukat mlijeka za dizanje)
-
35 g
otopljenog Dukat maslaca
-
180 ml
mlake vode
-
pola žličice
soli
Nadjev:
-
250 g
Sirela Dimsi sira
Preljev:
-
50 g
Dukat maslaca
-
2 žličice
smeđeg šećera
-
2 žličice
maka
-
1 žličica
dijon senfa
-
pola žličice
soja umaka
-
U zdjelicu stavite kvasac, šećer i brašno pa zalijte mlakim Dukat mlijekom. Ostavite na toplom da se kvasac diže.
-
Umijesite tijesto: u zdjelu prosijte brašno, dodajte mu sol, otopljeni Dukat maslac, uzdigli kvasac i vodu pa umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke (pomažite si dodavanjem brašna). Tijesto dobro izlupajte (bacajte iz visine) o podlogu na kojoj ste mijesili, potom ga formirajte u kuglu, prekrijte čistom krpom i ostavite da se diže 30 minuta.
-
Uzdiglo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u kvadrat veličine 45 x 45 cm. Po tijestu posipajte grublje naribani Sirela Dimsi pa pažljivo zarolajte u roladu. Oštrim nožem narežite rolice - oko 1 cm širine.
-
Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa na njega složite pužiće pazeći da se ne dodiruju. Ostavite da se još malo dižu dok pripremate preljev.
-
Preljev: u manjoj posudi otopite Dukat maslac, dodaje mu šećer, mak, senf i soja umak pa sve dobro izmiješajte pjenjačom da se poveže u gusti preljev.
-
Svaki pužić prelijte žlicom preljeva pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Pecite 25-30 minuta, odnosno dok pužići ne poprime lijepu zlatnu boju.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla votka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više