VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dizano tijesto svi volimo, a u ovoj ćemo ga kombinaciji voljeti još više. Fine note dimljenog Sirela Dimsija i aromatični slatkasti preljev od maslaca, smeđeg šećera, senfa i maka odlično se sljubljuju u ovim zanimljivim pužićima.
Sastojci
Tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
6 g
suhog kvasca (+ žličica brašna, žličica šećera i malo toplog Dukat mlijeka za dizanje)
-
35 g
otopljenog Dukat maslaca
-
180 ml
mlake vode
-
pola žličice
soli
Nadjev:
-
250 g
Sirela Dimsi sira
Preljev:
-
50 g
Dukat maslaca
-
2 žličice
smeđeg šećera
-
2 žličice
maka
-
1 žličica
dijon senfa
-
pola žličice
soja umaka
-
U zdjelicu stavite kvasac, šećer i brašno pa zalijte mlakim Dukat mlijekom. Ostavite na toplom da se kvasac diže.
-
Umijesite tijesto: u zdjelu prosijte brašno, dodajte mu sol, otopljeni Dukat maslac, uzdigli kvasac i vodu pa umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke (pomažite si dodavanjem brašna). Tijesto dobro izlupajte (bacajte iz visine) o podlogu na kojoj ste mijesili, potom ga formirajte u kuglu, prekrijte čistom krpom i ostavite da se diže 30 minuta.
-
Uzdiglo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u kvadrat veličine 45 x 45 cm. Po tijestu posipajte grublje naribani Sirela Dimsi pa pažljivo zarolajte u roladu. Oštrim nožem narežite rolice - oko 1 cm širine.
-
Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa na njega složite pužiće pazeći da se ne dodiruju. Ostavite da se još malo dižu dok pripremate preljev.
-
Preljev: u manjoj posudi otopite Dukat maslac, dodaje mu šećer, mak, senf i soja umak pa sve dobro izmiješajte pjenjačom da se poveže u gusti preljev.
-
Svaki pužić prelijte žlicom preljeva pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Pecite 25-30 minuta, odnosno dok pužići ne poprime lijepu zlatnu boju.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više