Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.

Sastojci

  • 500 g
    mljevene puretine
  • 70 g
    krušnih mrvica
  • 30 g
    ribanog President Ribanca
  • 1
    jaje
  • 2 žlice
    maslinovog ulja
  • 1 režanj
    češnjaka, naribanog
  • 1 žlica
    vlasca, nesjeckanog
  • Po ukusu
    sol i papar
  • 100 g
    President mladog kajmaka

  • U zdjeli pomiješajte mljevenu puretinu, krušne mrvice, ribani sir, jaje, maslinovo ulje, češnjak, vlasac, sol i papar.

  • Zamijesite sve u kompaktnu smjesu pa žlicom grabite hrpice.

  • Svaku hrpicu pritisnite dlanom u pljeskavicu. Na sredinu pljeskavice stavite žličicu kajmaka pa pažljivo sve oblikujte u okruglicu.

  • Ovako pripremljene okruglice posložite na lim koji ste obložili papirom za pečenje.

  • Pecite ih u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 20 minuta.

  • Pečene okruglice odmah poslužite uz kuhano povrće, pire i salatu po izboru.