VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Sastojci
-
500 g
mljevene puretine
-
70 g
krušnih mrvica
-
30 g
ribanog President Ribanca
-
1
jaje
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1 žlica
vlasca, nesjeckanog
-
Po ukusu
sol i papar
-
100 g
President mladog kajmaka
-
U zdjeli pomiješajte mljevenu puretinu, krušne mrvice, ribani sir, jaje, maslinovo ulje, češnjak, vlasac, sol i papar.
-
-
Zamijesite sve u kompaktnu smjesu pa žlicom grabite hrpice.
-
Svaku hrpicu pritisnite dlanom u pljeskavicu. Na sredinu pljeskavice stavite žličicu kajmaka pa pažljivo sve oblikujte u okruglicu.
-
Ovako pripremljene okruglice posložite na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Pecite ih u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 20 minuta.
-
Pečene okruglice odmah poslužite uz kuhano povrće, pire i salatu po izboru.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više