Recept - Dukat&Blogeri

Punjene zapečene artičoke

Izvrsno predjelo za koje se isplati zaprljati prste.

Sastojci

Sastojci
  • 4
    artičoke
  • 2 kriške
    odstajalog kruha
  • Vezica
    peršina
  • 3 režnja
    češnjaka
  • 30 g
    pinjola
  • 70 g
    Sirela Ribanca

  • Artičoke operite, uklonite vanjske grube listove pa nožem odrežite 2 cm od vrha.

  • U posudu s vodom iscijedite dva limuna pa kako čistite artičoke, tako ih stavljajte u kupku da ne potamne.

  • Razrežite po dužini da dobijete dvije polovice pa izdubite sredinu.

  • Polovice kuhajte 10-ak minuta na laganoj vatri.

  • Ribanac naribajte pa zajedno s ostalim sastojcima usitnite u multipraktiku (ostavite manju količinu pinjola i Ribanca sa strane).

  • Artičoke napunite nadjevom, prelijte maslinovim uljem, po vrhu pospite preostalim Ribancem i pinjolima pa zapecite kratko u pećnici na 180 stupnjeva.

     

    Recept Ave dulcis.