VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Izvrsno predjelo za koje se isplati zaprljati prste.
Sastojci
Sastojci
-
4
artičoke
-
2 kriške
odstajalog kruha
-
Vezica
peršina
-
3 režnja
češnjaka
-
30 g
pinjola
-
70 g
Sirela Ribanca
-
Artičoke operite, uklonite vanjske grube listove pa nožem odrežite 2 cm od vrha.
-
U posudu s vodom iscijedite dva limuna pa kako čistite artičoke, tako ih stavljajte u kupku da ne potamne.
-
Razrežite po dužini da dobijete dvije polovice pa izdubite sredinu.
-
Polovice kuhajte 10-ak minuta na laganoj vatri.
-
Ribanac naribajte pa zajedno s ostalim sastojcima usitnite u multipraktiku (ostavite manju količinu pinjola i Ribanca sa strane).
-
Artičoke napunite nadjevom, prelijte maslinovim uljem, po vrhu pospite preostalim Ribancem i pinjolima pa zapecite kratko u pećnici na 180 stupnjeva.
Recept Ave dulcis.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više