VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Izvrsno predjelo za koje se isplati zaprljati prste.
Sastojci
Sastojci
-
4
artičoke
-
2 kriške
odstajalog kruha
-
Vezica
peršina
-
3 režnja
češnjaka
-
30 g
pinjola
-
70 g
Sirela Ribanca
-
Artičoke operite, uklonite vanjske grube listove pa nožem odrežite 2 cm od vrha.
-
U posudu s vodom iscijedite dva limuna pa kako čistite artičoke, tako ih stavljajte u kupku da ne potamne.
-
Razrežite po dužini da dobijete dvije polovice pa izdubite sredinu.
-
Polovice kuhajte 10-ak minuta na laganoj vatri.
-
Ribanac naribajte pa zajedno s ostalim sastojcima usitnite u multipraktiku (ostavite manju količinu pinjola i Ribanca sa strane).
-
Artičoke napunite nadjevom, prelijte maslinovim uljem, po vrhu pospite preostalim Ribancem i pinjolima pa zapecite kratko u pećnici na 180 stupnjeva.
Recept Ave dulcis.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više