Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.

Sastojci

  • Oko 6 kriški
    panettonea
  • 4
    jaja
  • 120 ml
    Dukat mlijeka
  • 1/2 mahune
    vanilije, ostrugane sjemenke
  • Prstohvat
    soli
  • 1 žličica
    Dukat maslaca, za prženje
  • 2 žlice
    ulja, za prženje
  • Po želji
    šećer u prahu, za posluživanje
  • Po želji
    džem, za posluživanje

  • Ostatke panettonea narežite na kriške.

  • U zdjelici pomiješajte jaja, mlijeko, sjemenke vanilije i prstohvat soli.

  • Sve dobro umutite kako biste dobili glatku smjesu.

  • Umočite kriške panettonea u pripremljenu smjesu, okrenite ih dvaput kako bi se natopile sa svih strana.

  • U velikoj tavi zagrijte maslac i ulje pa na tome pržite namočene kriške panettonea.

  • Kad ih stavite na tavu, malo smanjite vatru i pržite ih sa svake strane 2 – 3 minute. Budite oprezni da ne zagore.

  • Pržene kriške ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite posipane šećerom u prahu i uz džem.