VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Sastojci
-
Oko 6 kriški
panettonea
-
4
jaja
-
120 ml
Dukat mlijeka
-
1/2 mahune
vanilije, ostrugane sjemenke
-
Prstohvat
soli
-
1 žličica
Dukat maslaca, za prženje
-
2 žlice
ulja, za prženje
-
Po želji
šećer u prahu, za posluživanje
-
Po želji
džem, za posluživanje
-
Ostatke panettonea narežite na kriške.
-
U zdjelici pomiješajte jaja, mlijeko, sjemenke vanilije i prstohvat soli.
-
Sve dobro umutite kako biste dobili glatku smjesu.
-
Umočite kriške panettonea u pripremljenu smjesu, okrenite ih dvaput kako bi se natopile sa svih strana.
-
U velikoj tavi zagrijte maslac i ulje pa na tome pržite namočene kriške panettonea.
-
Kad ih stavite na tavu, malo smanjite vatru i pržite ih sa svake strane 2 – 3 minute. Budite oprezni da ne zagore.
-
Pržene kriške ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite posipane šećerom u prahu i uz džem.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više