VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Sastojci
-
Oko 6 kriški
panettonea
-
4
jaja
-
120 ml
Dukat mlijeka
-
1/2 mahune
vanilije, ostrugane sjemenke
-
Prstohvat
soli
-
1 žličica
Dukat maslaca, za prženje
-
2 žlice
ulja, za prženje
-
Po želji
šećer u prahu, za posluživanje
-
Po želji
džem, za posluživanje
-
Ostatke panettonea narežite na kriške.
-
U zdjelici pomiješajte jaja, mlijeko, sjemenke vanilije i prstohvat soli.
-
Sve dobro umutite kako biste dobili glatku smjesu.
-
Umočite kriške panettonea u pripremljenu smjesu, okrenite ih dvaput kako bi se natopile sa svih strana.
-
U velikoj tavi zagrijte maslac i ulje pa na tome pržite namočene kriške panettonea.
-
Kad ih stavite na tavu, malo smanjite vatru i pržite ih sa svake strane 2 – 3 minute. Budite oprezni da ne zagore.
-
Pržene kriške ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite posipane šećerom u prahu i uz džem.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više