VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Sastojci
-
Oko 6 kriški
panettonea
-
4
jaja
-
120 ml
Dukat mlijeka
-
1/2 mahune
vanilije, ostrugane sjemenke
-
Prstohvat
soli
-
1 žličica
Dukat maslaca, za prženje
-
2 žlice
ulja, za prženje
-
Po želji
šećer u prahu, za posluživanje
-
Po želji
džem, za posluživanje
-
Ostatke panettonea narežite na kriške.
-
U zdjelici pomiješajte jaja, mlijeko, sjemenke vanilije i prstohvat soli.
-
Sve dobro umutite kako biste dobili glatku smjesu.
-
Umočite kriške panettonea u pripremljenu smjesu, okrenite ih dvaput kako bi se natopile sa svih strana.
-
U velikoj tavi zagrijte maslac i ulje pa na tome pržite namočene kriške panettonea.
-
Kad ih stavite na tavu, malo smanjite vatru i pržite ih sa svake strane 2 – 3 minute. Budite oprezni da ne zagore.
-
Pržene kriške ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite posipane šećerom u prahu i uz džem.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Tiramisu kuglice
Za sve ljubitelje klasičnog talijanskog deserta tiramisua napravili smo neodoljivu mini verziju, idealnu za blagdane, kao dio plate sa sitnim kolačićima.
Saznaj više