VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Šarena, mirisna i s puno povrća ova pizza je pravi glasnika proljeća, koja zavodi i razbuđuje sva osjetila. Uz dodatak Galbani mozzarelle light ova nas pizza, u 'laganijoj' verziji, priprema na ljeto bez parea i širokih majica. Savršena je u bilo koje doba dana, kao obrok ili međuobrok, a najbolja kao neizostavan dio svih proljetnih druženja.
Sastojci
Za tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
prstohvat
soli
-
1 vrećica
vrećica suhog kvasca
-
200 ml
mlake vode
-
malo
maslinovog ulja
Za nadjev:
-
1 konzerva
sjeckana rajčica u umaku
-
po želji
origano, bosiljak
-
po želji
soli, papra
-
malo
maslinovog ulja
-
125 g
Galbani mozzarelle light
-
100 g
kukuruza šećerca
-
po jedna
paprika (crvena, zelena, žuta)
-
1
tikvica
-
250 g
gljiva
-
3
mlada luka
-
nekoliko
rotkvica
Za posluživanje:
-
po želji
rikola i cherrz rajčice
KULINARSKI SAVJET: Kad mijesite tijesto možete ga malo izlupati ili bacati na pobrašnjelu podlogu kako bi se gluten bolje razgradio, sastojci bolje povezali, a tijesto lakše razvlačilo.
-
Prvo umijesite tijesto. U dublju posudu stavite brašno i sol i dobro izmiješajte. Potom redom dodajte maslinovo ulje, kvasac i mlaku vodu pa umijesite tijesto. Tijesto mijesite sve dok ne postane lijepo i podatno (ne smije se lijepiti za ruke, a dodavanjem brašna postići ćete pravu teksturu). Nakon što ste tijest malo 'izlupali' vratite ga u posudu i lagano poškropite maslinovim uljem, prekrijte prozirnom folijom i pustite da stoji najmanje 15 minuta.
-
Za to vrijeme pripremite nadjev. Rajčicu ocijedite od viška tekućine, posolite, popaprite i dodajte bosiljka i origana po želji. Izmiješajte i dodajte 2-3 žlice maslinovog ulja.
-
Gljive izrežite na četiri dijela, stavite na zagrijanu tavu s malo ulja i lagano ih popržite i začinite po želji. Isto tako operite papriku, očistite i narežite na trakice; nju premjestite u cjedilo i lagano posolite (tako će pripremljeno povrće pustiti vodu i neće dodatno raskvasiti tijesto). Pripremite i kukuruz, narežite mladi luk i rotkvicu na kolutove, a tikvicu na manje ploškice.
-
Tijesto razvaljajte i podijelite na nekoliko manjih kvadrata (možete peći i jednu veliku pizzu). Po tijestu premažite pripremljenu rajčicu i slažite povrće.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 250 °C. Nakon 10 minuta po pizzi poslažite natrganu Galbani mozzarellu light, a možete je i narezati na kolutiće. Nastavite peći još 5 minuta, samo da se mozzarella rastopi.
-
Pečenu pizzu možete posuti svježe mljevenim paprom. Poslužite je toplu uz rikolu i cherry rajčice.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više