VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Šarena, mirisna i s puno povrća ova pizza je pravi glasnika proljeća, koja zavodi i razbuđuje sva osjetila. Uz dodatak Galbani mozzarelle light ova nas pizza, u 'laganijoj' verziji, priprema na ljeto bez parea i širokih majica. Savršena je u bilo koje doba dana, kao obrok ili međuobrok, a najbolja kao neizostavan dio svih proljetnih druženja.
Sastojci
Za tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
prstohvat
soli
-
1 vrećica
vrećica suhog kvasca
-
200 ml
mlake vode
-
malo
maslinovog ulja
Za nadjev:
-
1 konzerva
sjeckana rajčica u umaku
-
po želji
origano, bosiljak
-
po želji
soli, papra
-
malo
maslinovog ulja
-
125 g
Galbani mozzarelle light
-
100 g
kukuruza šećerca
-
po jedna
paprika (crvena, zelena, žuta)
-
1
tikvica
-
250 g
gljiva
-
3
mlada luka
-
nekoliko
rotkvica
Za posluživanje:
-
po želji
rikola i cherrz rajčice
KULINARSKI SAVJET: Kad mijesite tijesto možete ga malo izlupati ili bacati na pobrašnjelu podlogu kako bi se gluten bolje razgradio, sastojci bolje povezali, a tijesto lakše razvlačilo.
-
Prvo umijesite tijesto. U dublju posudu stavite brašno i sol i dobro izmiješajte. Potom redom dodajte maslinovo ulje, kvasac i mlaku vodu pa umijesite tijesto. Tijesto mijesite sve dok ne postane lijepo i podatno (ne smije se lijepiti za ruke, a dodavanjem brašna postići ćete pravu teksturu). Nakon što ste tijest malo 'izlupali' vratite ga u posudu i lagano poškropite maslinovim uljem, prekrijte prozirnom folijom i pustite da stoji najmanje 15 minuta.
-
Za to vrijeme pripremite nadjev. Rajčicu ocijedite od viška tekućine, posolite, popaprite i dodajte bosiljka i origana po želji. Izmiješajte i dodajte 2-3 žlice maslinovog ulja.
-
Gljive izrežite na četiri dijela, stavite na zagrijanu tavu s malo ulja i lagano ih popržite i začinite po želji. Isto tako operite papriku, očistite i narežite na trakice; nju premjestite u cjedilo i lagano posolite (tako će pripremljeno povrće pustiti vodu i neće dodatno raskvasiti tijesto). Pripremite i kukuruz, narežite mladi luk i rotkvicu na kolutove, a tikvicu na manje ploškice.
-
Tijesto razvaljajte i podijelite na nekoliko manjih kvadrata (možete peći i jednu veliku pizzu). Po tijestu premažite pripremljenu rajčicu i slažite povrće.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 250 °C. Nakon 10 minuta po pizzi poslažite natrganu Galbani mozzarellu light, a možete je i narezati na kolutiće. Nastavite peći još 5 minuta, samo da se mozzarella rastopi.
-
Pečenu pizzu možete posuti svježe mljevenim paprom. Poslužite je toplu uz rikolu i cherry rajčice.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više