VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Proljetna frittata s Podravcem
Frittata je fino, zasitno talijansko jelo od jaja. Slična je omletu, no razlikuje se u tehnici pripreme i puno je bogatija kad je riječ o dodacima. Upravo zato može se posluživati kao samostalni obrok za doručak, ručak ili večeru. Naša verzija je proljetna, sa šparogama, mladim lukom i graškom, upotpunjena Podravcem.
Sastojci
-
8
jaja
-
80 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1 žličica
soli
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
500 g
šparoga
-
2
mlada luka
-
50 g
očišćenog mladog graška
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
50 g
Sirela Podravca
-
U zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, sol i svježe mljeveni papar. Umutite sve u glatku smjesu.
-
Šparoge očistite tako da im odlomite donji, drvenasti dio stabljike.
-
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
-
Mladi luk narežite na kolutiće.
-
Grašak kratko blanširajte.
-
Tavu od lijevanog željeza ili emajla zagrijte na umjereno jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje pa na njemu prepržite mladi luk.
-
Dodajte šparoge i pržite još nekoliko minuta, neprestano miješajući, da šparoge omekšaju.
-
Dodajte mladi grašak te nastavite pržiti još nekoliko minuta.
-
Prelijte povrće pripremljenom smjesom od jaja, malo smanjite vatru i pecite 2 – 3 minute, tek toliko da jaja po rubovima postanu lagano pečena.
-
Maknite s vatre pa preko svega obilato naribajte Podravec.
-
Ubacite u zagrijanu pećnicu i pecite 10 minuta ili dok jaja nisu potpuno pečena.
-
Izvadite iz pećnice, ostavite nekoliko minuta da se jelo odmori i zatim poslužite.
-
Frittata se može jesti topla i hladna, jednako je ukusna.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više