VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Proljetna frittata s Podravcem
Frittata je fino, zasitno talijansko jelo od jaja. Slična je omletu, no razlikuje se u tehnici pripreme i puno je bogatija kad je riječ o dodacima. Upravo zato može se posluživati kao samostalni obrok za doručak, ručak ili večeru. Naša verzija je proljetna, sa šparogama, mladim lukom i graškom, upotpunjena Podravcem.
Sastojci
-
8
jaja
-
80 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1 žličica
soli
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
500 g
šparoga
-
2
mlada luka
-
50 g
očišćenog mladog graška
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
50 g
Sirela Podravca
-
U zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, sol i svježe mljeveni papar. Umutite sve u glatku smjesu.
-
Šparoge očistite tako da im odlomite donji, drvenasti dio stabljike.
-
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
-
Mladi luk narežite na kolutiće.
-
Grašak kratko blanširajte.
-
Tavu od lijevanog željeza ili emajla zagrijte na umjereno jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje pa na njemu prepržite mladi luk.
-
Dodajte šparoge i pržite još nekoliko minuta, neprestano miješajući, da šparoge omekšaju.
-
Dodajte mladi grašak te nastavite pržiti još nekoliko minuta.
-
Prelijte povrće pripremljenom smjesom od jaja, malo smanjite vatru i pecite 2 – 3 minute, tek toliko da jaja po rubovima postanu lagano pečena.
-
Maknite s vatre pa preko svega obilato naribajte Podravec.
-
Ubacite u zagrijanu pećnicu i pecite 10 minuta ili dok jaja nisu potpuno pečena.
-
Izvadite iz pećnice, ostavite nekoliko minuta da se jelo odmori i zatim poslužite.
-
Frittata se može jesti topla i hladna, jednako je ukusna.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više