VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
President cheese steak u curry umaku
Kad vam se putuje u daleke i tople krajeve, uputite se u kuhinju i skuhajte nešto toplo i mirisno poput curryja. Kombinacija začina i mirisa u ovom umaku istog će vas trena teleportirati na daleki Indijski potkontinent. Iako se curry uobičajeno kuha s mesom, isprobajte ga i u ovoj vegetarijanskoj verziji s President cheese steakom.
Sastojci
Za umak
-
1 manja glavica
luka
-
2
kardamoma
-
1 žličica
korijandera
-
1 žličica
kurkume
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
kumina
-
1
suha ljuta papričica
-
1 cm
korijena đumbira, naribanog
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1
lovorov lista
-
400 g
pelata
-
150 ml
kokosova mlijeka iz konzerve
-
Po želji
sol i papar
-
180 g
President cheese steaka, original
Za crumble od kikirikija i pistacija
-
30 g
neslanih pistacija
-
30 g
neslanog kikirikija
-
1 žlica
sezama
-
1 žlica
crnog sezama
-
1/2 žličice
soli
-
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Pelate nasjeckajte.
-
Sve začine osim lovora ubacite u mužar pa ih istucite u što finiju pastu.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte nasjeckani luk.
-
Kad se luk zastakli, dodajte začinsku pastu i pecite 10-ak minuta uz neprestano miješanje.
-
Pasta se treba dobro zapeći i karamelizirati kako bi sve arome začina došle do izražaja, zbog toga ne brzajte ovaj korak.
-
Kad se pasta zapeče, dodajte nasjeckane pelate, dobro sve promiješajte, ubacite lovorov list i po potrebi podlijte s malo vode.
-
Smanjite vatru i kuhajte dok se sve ne pretvori u gusti umak.
-
Zatim dodajte kokosovo mlijeko, promiješajte i doradite okus solju i paprom.
-
Kratko još sve prokuhajte pa maknite s vatre dok pripremate sir.
-
President cheese steakove ispecite na vrućoj tavi, po 3 minute sa svake strane.
-
Izvadite ih i narežite na kockice pa ih ubacite u pripremljeni curry. Sve dobro promiješajte.
-
Kikiriki i pistacije grubo nasjeckajte pa ih pomiješajte s obje vrste sezama.
-
Ovu mješavinu prebacite u tavu, posolite je i pržite uz neprestano miješanje dok se ne uhvati malo boje.
-
Kada crumble dobije boju, prebacite ga u zdjelicu i poslužite uz curry i prilog po želji – rižu ili rezance.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više