VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
President cheese steak u curry umaku
Kad vam se putuje u daleke i tople krajeve, uputite se u kuhinju i skuhajte nešto toplo i mirisno poput curryja. Kombinacija začina i mirisa u ovom umaku istog će vas trena teleportirati na daleki Indijski potkontinent. Iako se curry uobičajeno kuha s mesom, isprobajte ga i u ovoj vegetarijanskoj verziji s President cheese steakom.
Sastojci
Za umak
-
1 manja glavica
luka
-
2
kardamoma
-
1 žličica
korijandera
-
1 žličica
kurkume
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
kumina
-
1
suha ljuta papričica
-
1 cm
korijena đumbira, naribanog
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1
lovorov lista
-
400 g
pelata
-
150 ml
kokosova mlijeka iz konzerve
-
Po želji
sol i papar
-
180 g
President cheese steaka, original
Za crumble od kikirikija i pistacija
-
30 g
neslanih pistacija
-
30 g
neslanog kikirikija
-
1 žlica
sezama
-
1 žlica
crnog sezama
-
1/2 žličice
soli
-
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Pelate nasjeckajte.
-
Sve začine osim lovora ubacite u mužar pa ih istucite u što finiju pastu.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte nasjeckani luk.
-
Kad se luk zastakli, dodajte začinsku pastu i pecite 10-ak minuta uz neprestano miješanje.
-
Pasta se treba dobro zapeći i karamelizirati kako bi sve arome začina došle do izražaja, zbog toga ne brzajte ovaj korak.
-
Kad se pasta zapeče, dodajte nasjeckane pelate, dobro sve promiješajte, ubacite lovorov list i po potrebi podlijte s malo vode.
-
Smanjite vatru i kuhajte dok se sve ne pretvori u gusti umak.
-
Zatim dodajte kokosovo mlijeko, promiješajte i doradite okus solju i paprom.
-
Kratko još sve prokuhajte pa maknite s vatre dok pripremate sir.
-
President cheese steakove ispecite na vrućoj tavi, po 3 minute sa svake strane.
-
Izvadite ih i narežite na kockice pa ih ubacite u pripremljeni curry. Sve dobro promiješajte.
-
Kikiriki i pistacije grubo nasjeckajte pa ih pomiješajte s obje vrste sezama.
-
Ovu mješavinu prebacite u tavu, posolite je i pržite uz neprestano miješanje dok se ne uhvati malo boje.
-
Kada crumble dobije boju, prebacite ga u zdjelicu i poslužite uz curry i prilog po želji – rižu ili rezance.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više