VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
President cheese steak u curry umaku
Kad vam se putuje u daleke i tople krajeve, uputite se u kuhinju i skuhajte nešto toplo i mirisno poput curryja. Kombinacija začina i mirisa u ovom umaku istog će vas trena teleportirati na daleki Indijski potkontinent. Iako se curry uobičajeno kuha s mesom, isprobajte ga i u ovoj vegetarijanskoj verziji s President cheese steakom.
Sastojci
Za umak
-
1 manja glavica
luka
-
2
kardamoma
-
1 žličica
korijandera
-
1 žličica
kurkume
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
kumina
-
1
suha ljuta papričica
-
1 cm
korijena đumbira, naribanog
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1
lovorov lista
-
400 g
pelata
-
150 ml
kokosova mlijeka iz konzerve
-
Po želji
sol i papar
-
180 g
President cheese steaka, original
Za crumble od kikirikija i pistacija
-
30 g
neslanih pistacija
-
30 g
neslanog kikirikija
-
1 žlica
sezama
-
1 žlica
crnog sezama
-
1/2 žličice
soli
-
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Pelate nasjeckajte.
-
Sve začine osim lovora ubacite u mužar pa ih istucite u što finiju pastu.
-
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte nasjeckani luk.
-
Kad se luk zastakli, dodajte začinsku pastu i pecite 10-ak minuta uz neprestano miješanje.
-
Pasta se treba dobro zapeći i karamelizirati kako bi sve arome začina došle do izražaja, zbog toga ne brzajte ovaj korak.
-
Kad se pasta zapeče, dodajte nasjeckane pelate, dobro sve promiješajte, ubacite lovorov list i po potrebi podlijte s malo vode.
-
Smanjite vatru i kuhajte dok se sve ne pretvori u gusti umak.
-
Zatim dodajte kokosovo mlijeko, promiješajte i doradite okus solju i paprom.
-
Kratko još sve prokuhajte pa maknite s vatre dok pripremate sir.
-
President cheese steakove ispecite na vrućoj tavi, po 3 minute sa svake strane.
-
Izvadite ih i narežite na kockice pa ih ubacite u pripremljeni curry. Sve dobro promiješajte.
-
Kikiriki i pistacije grubo nasjeckajte pa ih pomiješajte s obje vrste sezama.
-
Ovu mješavinu prebacite u tavu, posolite je i pržite uz neprestano miješanje dok se ne uhvati malo boje.
-
Kada crumble dobije boju, prebacite ga u zdjelicu i poslužite uz curry i prilog po želji – rižu ili rezance.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više