Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Pound cake s Brzo & Fino mileramom

Nastao u 18. stoljeću, kolač čiji se sastojci važu u funtama, u ovom receptu svoju karakterističnu sočnost duguje Brzo & Fino mileramu. Peći ga možete u dugačkom kalupu za kruh ili onome za kuglof.

Sastojci

  • 200g
    brašna
  • 125ml
    Brzo & Fino milerama
  • 125g
    maslaca
  • 200g
    šećera
  • 3
    jaja
  • 1
    limeta (korica)
  • 1
    naribani svježi džumbir
  • 50g
    kockica kandiranog đumbira

  • Maslac tucite sa šećerom dok ne posvijetli, dodajte jedno po jedno jaje i Brzo & Fino mileram te brašno, koricu limete i naribani đumbir.

  • Na kraju špatulom u tijesto umiješajte kockice kandiranog đumbira.

  • Prebacite tijesto u duguljasti kalup za kruh ili, ako želite svečaniji oblik, u kalup za kuglof i pecite na 180 °C oko sat vremena.