VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Pot pie s piletinom
Pot pie je naziv za slane mesne pite koje se peku u dubokim keramičkim posudama prekrivene lisnatim tijestom. Iako se na prvu može činiti da zahtijevaju malo dužu pripremu, zapravo su vrlo brz i jednostavan obiteljski obrok.
Sastojci
-
500 g
pilećeg filea
-
250 g
šampinjona
-
1 glavica
luka, narezana
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
2
mrkve, narezane na kockice
-
1
krumpir, narezan na kockice
-
150 g
smrznutog graška
-
200 ml
pilećeg temeljca
-
1 žličica
majčine dušice
-
Po želji
sol i papar
-
200 ml
Brzo & fino vrhnja za kuhanje
-
2 x 250 g
lisnatog tijesta
-
1
žumanjak
-
Pileći file narežite na kockice, a šampinjone na listiće.
-
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa na tome prepržite luk.
-
Kad omekša, dodajte meso i šampinjone te nastavite pržiti dok sve ne uhvati lijepu boju.
-
Zatim dodajte mrkvu, krumpir i grašak.
-
Začinite majčinom dušicom, solju i paprom pa prelijte temeljcem. Kuhajte na umjerenoj vatri dok sve ne omekša i zgusne se.
-
Na kraju kuhanja umiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, maknite s vatre i stavite sa strane.
-
Sve komade lisnatog tijesta tanko razvaljajte.
-
Jednu veću ili više manjih keramičkih posuda obložite lisnatim tijestom, dobro ga utisnite i izbodite vilicom.
-
Po lisnatom tijestu rasporedite pripremljeno punjenje i prekrijte drugim komadom tijesta do ruba posude. Eventualni višak odrežite.
-
Premažite razmućenim žumanjkom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 30 do 45 minuta.
-
Pečenu pitu ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi pa poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više