VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Popečci s brokulom i cheddarom
Ovi popečci jednostavno su i ukusno jelo, a zahvaljujući pikantnim aromama zrelog cheddara svidjet će se i onima koji izbjegavaju zelenilo na tanjuru. Poslužite ih uz umak od vrhnja i salatu pa uživajte u laganom povrtnom obroku.
Sastojci
Za popečke
-
1
veliki krumpir (oko 200 g)
-
400 g
brokule
-
1
mala glavica luka
-
30 g
usitnjenih zobenih pahuljica
-
100 g
President zrelog cheddar sira
-
1/2 žličice
kurkume
-
1/2 žličice
češnjak u granulama
-
Prstohvat
soli
-
1
jaje
-
3-4 žlice
krušnih mrvica
Za umak
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
2 žlice
majoneze
-
1 žlica
dijon senfa
-
1 žličica
kurkume
-
Malo
soli i papra
-
Krumpir skuhajte u kori, a brokulu samo blanširajte.
-
Kuhani krumpir ogulite i zgnječite, blanširanu brokulu nasjeckajte.
-
U zdjelu stavite krumpir i brokulu, dodajte nasjeckani luk, zobene pahuljice, cheddar, kurkumu, češnjak i sol pa sve dobro promiješajte.
-
Dodajte jaje pa još jednom promiješajte kako bi se sve povezalo pa odložite u hladnjak na pola sata.
-
Od ohlađene smjese oblikujte popečke tako da žlicom zagrabite malo smjese i među dlanovima formirate željeni oblik.
-
Uvaljajte popečke u krušne mrvice, složite na lim obložen papirom za pečenje pa pecite 20 – 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
-
Pečene popečke odmah poslužite uz umak i salatu po želji.
-
Umak pripremite tako da u zdjelici dobro pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, senf, kurkumu, sol i papar.
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više