VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Popečci s brokulom i cheddarom
Ovi popečci jednostavno su i ukusno jelo, a zahvaljujući pikantnim aromama zrelog cheddara svidjet će se i onima koji izbjegavaju zelenilo na tanjuru. Poslužite ih uz umak od vrhnja i salatu pa uživajte u laganom povrtnom obroku.
Sastojci
Za popečke
-
1
veliki krumpir (oko 200 g)
-
400 g
brokule
-
1
mala glavica luka
-
30 g
usitnjenih zobenih pahuljica
-
100 g
President zrelog cheddar sira
-
1/2 žličice
kurkume
-
1/2 žličice
češnjak u granulama
-
Prstohvat
soli
-
1
jaje
-
3-4 žlice
krušnih mrvica
Za umak
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
2 žlice
majoneze
-
1 žlica
dijon senfa
-
1 žličica
kurkume
-
Malo
soli i papra
-
Krumpir skuhajte u kori, a brokulu samo blanširajte.
-
Kuhani krumpir ogulite i zgnječite, blanširanu brokulu nasjeckajte.
-
U zdjelu stavite krumpir i brokulu, dodajte nasjeckani luk, zobene pahuljice, cheddar, kurkumu, češnjak i sol pa sve dobro promiješajte.
-
Dodajte jaje pa još jednom promiješajte kako bi se sve povezalo pa odložite u hladnjak na pola sata.
-
Od ohlađene smjese oblikujte popečke tako da žlicom zagrabite malo smjese i među dlanovima formirate željeni oblik.
-
Uvaljajte popečke u krušne mrvice, složite na lim obložen papirom za pečenje pa pecite 20 – 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
-
Pečene popečke odmah poslužite uz umak i salatu po želji.
-
Umak pripremite tako da u zdjelici dobro pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, senf, kurkumu, sol i papar.
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više