Recept - Predjelo, Glavno jelo

Popečci s brokulom i cheddarom

Ovi popečci jednostavno su i ukusno jelo, a zahvaljujući pikantnim aromama zrelog cheddara svidjet će se i onima koji izbjegavaju zelenilo na tanjuru. Poslužite ih uz umak od vrhnja i salatu pa uživajte u laganom povrtnom obroku.

Sastojci

Za popečke
  • 1
    veliki krumpir (oko 200 g)
  • 400 g
    brokule
  • 1
    mala glavica luka
  • 30 g
    usitnjenih zobenih pahuljica
  • 100 g
    President zrelog cheddar sira
  • 1/2 žličice
    kurkume
  • 1/2 žličice
    češnjak u granulama
  • Prstohvat
    soli
  • 1
    jaje
  • 3-4 žlice
    krušnih mrvica
Za umak
  • 200 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 2 žlice
    majoneze
  • 1 žlica
    dijon senfa
  • 1 žličica
    kurkume
  • Malo
    soli i papra

  • Krumpir skuhajte u kori, a brokulu samo blanširajte.

  • Kuhani krumpir ogulite i zgnječite, blanširanu brokulu nasjeckajte.

  • U zdjelu stavite krumpir i brokulu, dodajte nasjeckani luk, zobene pahuljice, cheddar, kurkumu, češnjak i sol pa sve dobro promiješajte.

  • Dodajte jaje pa još jednom promiješajte kako bi se sve povezalo pa odložite u hladnjak na pola sata.

  • Od ohlađene smjese oblikujte popečke tako da žlicom zagrabite malo smjese i među dlanovima formirate željeni oblik.

  • Uvaljajte popečke u krušne mrvice, složite na lim obložen papirom za pečenje pa pecite 20 – 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

  • Pečene popečke odmah poslužite uz umak i salatu po želji. 

  • Umak pripremite tako da u zdjelici dobro pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, senf, kurkumu, sol i papar.
    Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.