VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Omiljeno ljetno povrće skriva se u finim popečcima sa Salakisom koji su pečenjem u pećnici dobili divnu boju, a pritom su puno laganiji od onoh prženih u ulju.
Sastojci
-
3
srednje velike tikvice
-
2
jaja
-
100 g
Salakisa
-
5
žlica krušnih mrvica
-
Malo
svježeg korpra
-
Po želji
sol i papar
-
3
mlada luka
-
Tikvice operite i naribajte, pomiješajte s pola žličice soli i ostavite da puste višak tekućine.
-
Dobro ocijedite tikvice, dodajte razmućena jaja, sol i papar po ukusu, 5 žlica krušnih mrvica te nasjeckani mladi luk i kopar. Na kraju dodajte razmrvljeni Salakis.
-
Pladanj za pečenje obložite papirom za pečenje te ga premažite uljem. Rukama oblikujte popečke. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta s jedne pa 10 minuta s druge strane.
-
Poslužite ih uz umak od Dukatos grčkog jogurta i kopra.
Recept: Ave dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više