VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Polpete od cvjetače i Dimsija
Nije tajna da sir može oplemeniti mnoga jela, pogotovo kad je u pitanju sir oplemenjen aromom dima. Ovog puta spojili smo ga s nježnom cvjetačom te dobili ukusne polpete koje se sviđaju i onima koji cvjetaču inače ne ljube.
Sastojci
-
1 veća
cvjetača (oko 1 kg)
-
200 g
Dimsija, naribanog
-
1 žličica
vlasca, sjeckanog
-
1/2 žličice
origana
-
1/2 žličice
soli
-
Po želji
svježe mljeveni papar
-
1
jaje
-
50 g
kukuruznog brašna
-
50 g
palente
-
Malo
maslinovog ulja
-
Glavicu cvjetače očistite od vanjskih listova pa odvojite cvjetiće i narežite ih.
-
Komadiće cvjetače operite pa ih kuhajte nad parom desetak minuta da omekšaju.
-
Kuhanu cvjetaču dobro ocijedite pa prebacite u sjeckalicu. Usitnite je u zrnatu smjesu, ali nipošto ne sjeckajte dugo da je ne pretvorite u kašu.
-
Dobivenu smjesu prebacite u zdjelu pa dodajte ribani Dimsi, vlasac, origano, sol, papar, jaje i kukuruzno brašno i sve dobro promiješajte žlicom kako biste dobili kompaktnu smjesu.
-
Ostavite u hladnjaku sat vremena.
-
Od ohlađene smjese žlicom grabite hrpice, među dlanovima formirajte polpete pa svaku uvaljajte u palentu.
-
Slažite polpete na lim za pečenje, premažite ih s malo maslinova ulja te ih pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Na pola pečenja ih možete i preokrenuti kako bi se ravnomjernije ispekle.
-
Pečene poslužite odmah uz umake i priloge po želji.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više