VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Polpete od cvjetače i Dimsija
Nije tajna da sir može oplemeniti mnoga jela, pogotovo kad je u pitanju sir oplemenjen aromom dima. Ovog puta spojili smo ga s nježnom cvjetačom te dobili ukusne polpete koje se sviđaju i onima koji cvjetaču inače ne ljube.
Sastojci
-
1 veća
cvjetača (oko 1 kg)
-
200 g
Dimsija, naribanog
-
1 žličica
vlasca, sjeckanog
-
1/2 žličice
origana
-
1/2 žličice
soli
-
Po želji
svježe mljeveni papar
-
1
jaje
-
50 g
kukuruznog brašna
-
50 g
palente
-
Malo
maslinovog ulja
-
Glavicu cvjetače očistite od vanjskih listova pa odvojite cvjetiće i narežite ih.
-
Komadiće cvjetače operite pa ih kuhajte nad parom desetak minuta da omekšaju.
-
Kuhanu cvjetaču dobro ocijedite pa prebacite u sjeckalicu. Usitnite je u zrnatu smjesu, ali nipošto ne sjeckajte dugo da je ne pretvorite u kašu.
-
Dobivenu smjesu prebacite u zdjelu pa dodajte ribani Dimsi, vlasac, origano, sol, papar, jaje i kukuruzno brašno i sve dobro promiješajte žlicom kako biste dobili kompaktnu smjesu.
-
Ostavite u hladnjaku sat vremena.
-
Od ohlađene smjese žlicom grabite hrpice, među dlanovima formirajte polpete pa svaku uvaljajte u palentu.
-
Slažite polpete na lim za pečenje, premažite ih s malo maslinova ulja te ih pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Na pola pečenja ih možete i preokrenuti kako bi se ravnomjernije ispekle.
-
Pečene poslužite odmah uz umake i priloge po želji.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više