Recept - Predjelo, Glavno jelo

Pole punjene sirom i vrhnjem

Pečeni krumpir prava je hrana za jesenje kišne i hladne dane. Kad pečenom krumpiru dodate pozamašnu količinu ribanog sira, on postaje prava poslastica. Jednostavno - sve je ukusnije sa sirom.

Sastojci

  • oko 1,5 kg
    većih krumpira
  • Po želji
    sol
  • Po želji
    maslinovo ulje
  • 120 g
    Sirela Domaćeg sira, naribanog
  • 1 žličica
    Dukat maslaca
  • 50 g
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica
    sjeckanog peršina
  • 1 žličica
    sjeckanog vlasca
  • Malo
    soli i papra
  • Malo
    prženog luka, za posipanje

  • Krumpire dobro iščetkajte i operite pod mlazom hladne vode.

  • Obrišite ih, prerežite popola i složite na lim obložen papirom za pečenje.

  • Svaku polovicu posolite i poškropite maslinovim uljem pa u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pecite 30 minuta ili dok potpuno ne omekšaju.

  • Pečene krumpire izvadite iz pećnice i pažljivo izdubite žlicom tako da dobijete košarice.

  • Komade krumpira koje ste izdubili ubacite u zdjelu, dodajte 100 g ribanog Domaćeg sira, maslac, vrhnje, peršin i vlasac.

  • Začinite sve solju i paprom pa smjesu miješajte i gnječite kako bi postala kompaktna. Smjesa ne mora biti glatka poput pirea, tako da ovo možete napraviti i vilicom.

  • Dobivenom smjesom napunite košarice od krumpira. Na svaku polu dodajte preostali ribani sir i prženi luk.

  • Vratite sve u pećnicu i zapecite 5 – 10 minuta kako bi se sir rastopio.

  • Odmah poslužite.