VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pogače (flatbread) na mediteranski
Ove pogače nisu pizza, ali nisu ni klasični kruh. One su jednostavne za izradu, a u kombinaciji sa Salakis feta sirom, maslinama i rajčicama postaju prava mediteranska gozba.
Sastojci
za pogače
-
300 g
brašna
-
3 g (1 žličica)
instant kvasca
-
1 žličica
majčine dušice
-
½ žličice
soli
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
180 ml
mlake vode
za nadjev
-
200 g
Salakis feta sira
-
10
cherry rajčica
-
10
kalamata maslina
-
1 žlica
pinjola
-
prstohvat
ružmarina
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
100 g
rikule
-
U zdjeli pomiješajte brašno i kvasac.
Dodajte majčinu dušicu, sol, maslinovo ulje i vodu pa zamijesite mekano tijesto. Tijesto mijesite desetak minuta dok ne postane glatko i elastično. -
Formirajte ga u kuglu, premažite s malo ulja, pokrijte ga i ostavite na toplom da se podiže, barem sat i pol.
Kad se tijesto podigne prebacite ga na radnu plohu, ponovno ga premijesite i podijelite na 4 jednaka dijela.
Svaki komad tijesta stanjite valjkom u ovalni oblik. -
Prebacite ovako formirane pogače na lim obložen papirom za pečenje.
Na svaku pogaču složite namrvljeni Salakis feta sir, narezane cherry rajčice, masline i malo pinjola. Sve posipajte ružmarinom i poškropite maslinovim uljem. -
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, 15 minuta.
Pečene pogače izvadite iz pećnice, na svaku stavite po malo rikule i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više