VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pogače (flatbread) na mediteranski
Ove pogače nisu pizza, ali nisu ni klasični kruh. One su jednostavne za izradu, a u kombinaciji sa Salakis feta sirom, maslinama i rajčicama postaju prava mediteranska gozba.
Sastojci
za pogače
-
300 g
brašna
-
3 g (1 žličica)
instant kvasca
-
1 žličica
majčine dušice
-
½ žličice
soli
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
180 ml
mlake vode
za nadjev
-
200 g
Salakis feta sira
-
10
cherry rajčica
-
10
kalamata maslina
-
1 žlica
pinjola
-
prstohvat
ružmarina
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
100 g
rikule
-
U zdjeli pomiješajte brašno i kvasac.
Dodajte majčinu dušicu, sol, maslinovo ulje i vodu pa zamijesite mekano tijesto. Tijesto mijesite desetak minuta dok ne postane glatko i elastično. -
Formirajte ga u kuglu, premažite s malo ulja, pokrijte ga i ostavite na toplom da se podiže, barem sat i pol.
Kad se tijesto podigne prebacite ga na radnu plohu, ponovno ga premijesite i podijelite na 4 jednaka dijela.
Svaki komad tijesta stanjite valjkom u ovalni oblik. -
Prebacite ovako formirane pogače na lim obložen papirom za pečenje.
Na svaku pogaču složite namrvljeni Salakis feta sir, narezane cherry rajčice, masline i malo pinjola. Sve posipajte ružmarinom i poškropite maslinovim uljem. -
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, 15 minuta.
Pečene pogače izvadite iz pećnice, na svaku stavite po malo rikule i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više