VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pogače (flatbread) na mediteranski
Ove pogače nisu pizza, ali nisu ni klasični kruh. One su jednostavne za izradu, a u kombinaciji sa Salakis feta sirom, maslinama i rajčicama postaju prava mediteranska gozba.
Sastojci
za pogače
-
300 g
brašna
-
3 g (1 žličica)
instant kvasca
-
1 žličica
majčine dušice
-
½ žličice
soli
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
180 ml
mlake vode
za nadjev
-
200 g
Salakis feta sira
-
10
cherry rajčica
-
10
kalamata maslina
-
1 žlica
pinjola
-
prstohvat
ružmarina
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
100 g
rikule
-
U zdjeli pomiješajte brašno i kvasac.
Dodajte majčinu dušicu, sol, maslinovo ulje i vodu pa zamijesite mekano tijesto. Tijesto mijesite desetak minuta dok ne postane glatko i elastično. -
Formirajte ga u kuglu, premažite s malo ulja, pokrijte ga i ostavite na toplom da se podiže, barem sat i pol.
Kad se tijesto podigne prebacite ga na radnu plohu, ponovno ga premijesite i podijelite na 4 jednaka dijela.
Svaki komad tijesta stanjite valjkom u ovalni oblik. -
Prebacite ovako formirane pogače na lim obložen papirom za pečenje.
Na svaku pogaču složite namrvljeni Salakis feta sir, narezane cherry rajčice, masline i malo pinjola. Sve posipajte ružmarinom i poškropite maslinovim uljem. -
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, 15 minuta.
Pečene pogače izvadite iz pećnice, na svaku stavite po malo rikule i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više