VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sirelin Domaći dimljeni sir, u kombinaciji s rajčicama, lukom i češnjakom, dobitna je kombinacija za nadjev aromatičnih pizzetta koje možete poslužiti u bilo koje doba dana.
Sastojci
Tijesto za 6 duguljastih pizzetta
-
150g
oštrog brašna
-
150g
glatkog brašna
-
2 prstohvata
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
180 - 200 ml
mlake vode
-
6g
suhog kvasca (plus žličica šećera i malo toplog mlijeka za dizanje kvasca)
Nadjev
-
200g
Domaćeg dimljenog sira Sirela
-
1
rajčica
-
1
veći mladi luk
-
2 režnja
češnjaka
-
2 prstohvata
origana ili majčine dušice
-
50ml
maslinovog ulja
Cijeli ili rezani na manje trokutiće, kako god ih poslužili, užitak je jednako zajamčen!
-
Prvo umijesite tijesto. Suhi kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna i malo toplog mlijeka dobro izmješate i pustite na toplom da se kvasac digne. Zatim u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto prosijte obje vrste brašna, dodajte mu sol i dobro izmiješajte. U brašno redom dodajte maslinovo ulje, dignuti kvasac i mlaku vodu pa umijesite tijesto. Tijesto mijesite 10 minuta sve dok ne dobijete lijepo, podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke (pomažite si s dodavanjem brašna sve dok ne dobijete odgovarajuću teksturu tijesta). Tijesto dobro izlupajte (bacajte iz visine) o podlogu na kojoj ste mijesili pa ga lagano nauljite maslinovim uljem, prekrijte i pustite da odmara najmanje 15 minuta.
-
Dok tijesto odmara, pripremite nadjev. U maslinovo ulje dodajte na listiće rezani ili sitno sjeckani češnjak, rajčicu narežite na tanje kolutove, a isto učinite i s mladim lukom. Domaći dimljeni sir narežite na ploškice.
-
Odmoreno tijesto još jednom premijesite pa ga podijelite na 6 dijelova. Svaki dio tanko razvaljajte u duguljastu formu (možete i okruglo). Stavite razvaljano tijesto na pleh (koji ste prekrili papirom za pečenje) na kojem ćete peći pizzette. Svaki komad tijesta kistom dobro premažite mješavinom maslinova ulja i češnjaka. Pa redom slažite dimljeni kuhani sir, rajčice i kolutiće luka. Na kraju dodajte origano ili majčinu dušicu. I sve još jednom lagano pokapajte maslinovim uljem.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C (ventilacija) jedno 10-12 minuta na najdonjoj rešetki.
-
Služite toplo, u komadu ili rezano na trokutiće kao sitni zalogaj.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više