VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sirelin Domaći dimljeni sir, u kombinaciji s rajčicama, lukom i češnjakom, dobitna je kombinacija za nadjev aromatičnih pizzetta koje možete poslužiti u bilo koje doba dana.
Sastojci
Tijesto za 6 duguljastih pizzetta
-
150g
oštrog brašna
-
150g
glatkog brašna
-
2 prstohvata
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
180 - 200 ml
mlake vode
-
6g
suhog kvasca (plus žličica šećera i malo toplog mlijeka za dizanje kvasca)
Nadjev
-
200g
Domaćeg dimljenog sira Sirela
-
1
rajčica
-
1
veći mladi luk
-
2 režnja
češnjaka
-
2 prstohvata
origana ili majčine dušice
-
50ml
maslinovog ulja
Cijeli ili rezani na manje trokutiće, kako god ih poslužili, užitak je jednako zajamčen!
-
Prvo umijesite tijesto. Suhi kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna i malo toplog mlijeka dobro izmješate i pustite na toplom da se kvasac digne. Zatim u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto prosijte obje vrste brašna, dodajte mu sol i dobro izmiješajte. U brašno redom dodajte maslinovo ulje, dignuti kvasac i mlaku vodu pa umijesite tijesto. Tijesto mijesite 10 minuta sve dok ne dobijete lijepo, podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke (pomažite si s dodavanjem brašna sve dok ne dobijete odgovarajuću teksturu tijesta). Tijesto dobro izlupajte (bacajte iz visine) o podlogu na kojoj ste mijesili pa ga lagano nauljite maslinovim uljem, prekrijte i pustite da odmara najmanje 15 minuta.
-
Dok tijesto odmara, pripremite nadjev. U maslinovo ulje dodajte na listiće rezani ili sitno sjeckani češnjak, rajčicu narežite na tanje kolutove, a isto učinite i s mladim lukom. Domaći dimljeni sir narežite na ploškice.
-
Odmoreno tijesto još jednom premijesite pa ga podijelite na 6 dijelova. Svaki dio tanko razvaljajte u duguljastu formu (možete i okruglo). Stavite razvaljano tijesto na pleh (koji ste prekrili papirom za pečenje) na kojem ćete peći pizzette. Svaki komad tijesta kistom dobro premažite mješavinom maslinova ulja i češnjaka. Pa redom slažite dimljeni kuhani sir, rajčice i kolutiće luka. Na kraju dodajte origano ili majčinu dušicu. I sve još jednom lagano pokapajte maslinovim uljem.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C (ventilacija) jedno 10-12 minuta na najdonjoj rešetki.
-
Služite toplo, u komadu ili rezano na trokutiće kao sitni zalogaj.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više