VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sirelin Domaći dimljeni sir, u kombinaciji s rajčicama, lukom i češnjakom, dobitna je kombinacija za nadjev aromatičnih pizzetta koje možete poslužiti u bilo koje doba dana.
Sastojci
Tijesto za 6 duguljastih pizzetta
-
150g
oštrog brašna
-
150g
glatkog brašna
-
2 prstohvata
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
180 - 200 ml
mlake vode
-
6g
suhog kvasca (plus žličica šećera i malo toplog mlijeka za dizanje kvasca)
Nadjev
-
200g
Domaćeg dimljenog sira Sirela
-
1
rajčica
-
1
veći mladi luk
-
2 režnja
češnjaka
-
2 prstohvata
origana ili majčine dušice
-
50ml
maslinovog ulja
Cijeli ili rezani na manje trokutiće, kako god ih poslužili, užitak je jednako zajamčen!
-
Prvo umijesite tijesto. Suhi kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna i malo toplog mlijeka dobro izmješate i pustite na toplom da se kvasac digne. Zatim u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto prosijte obje vrste brašna, dodajte mu sol i dobro izmiješajte. U brašno redom dodajte maslinovo ulje, dignuti kvasac i mlaku vodu pa umijesite tijesto. Tijesto mijesite 10 minuta sve dok ne dobijete lijepo, podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke (pomažite si s dodavanjem brašna sve dok ne dobijete odgovarajuću teksturu tijesta). Tijesto dobro izlupajte (bacajte iz visine) o podlogu na kojoj ste mijesili pa ga lagano nauljite maslinovim uljem, prekrijte i pustite da odmara najmanje 15 minuta.
-
Dok tijesto odmara, pripremite nadjev. U maslinovo ulje dodajte na listiće rezani ili sitno sjeckani češnjak, rajčicu narežite na tanje kolutove, a isto učinite i s mladim lukom. Domaći dimljeni sir narežite na ploškice.
-
Odmoreno tijesto još jednom premijesite pa ga podijelite na 6 dijelova. Svaki dio tanko razvaljajte u duguljastu formu (možete i okruglo). Stavite razvaljano tijesto na pleh (koji ste prekrili papirom za pečenje) na kojem ćete peći pizzette. Svaki komad tijesta kistom dobro premažite mješavinom maslinova ulja i češnjaka. Pa redom slažite dimljeni kuhani sir, rajčice i kolutiće luka. Na kraju dodajte origano ili majčinu dušicu. I sve još jednom lagano pokapajte maslinovim uljem.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C (ventilacija) jedno 10-12 minuta na najdonjoj rešetki.
-
Služite toplo, u komadu ili rezano na trokutiće kao sitni zalogaj.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više