VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Pita s breskvama i slatkim vrhnjem
Ljetu se polako bliži kraj, ali mi još uživamo u njegovim sočnim plodovima. Zrele, mirisne breskve upakirali smo u prhku pitu kojom se za ovu godinu pozdravljamo od tog divnog voća.
Sastojci
Za prhko tijesto
-
230 g
brašna
-
20 g
fino mljevenih badema
-
70 g
šećera
-
110 g
Dukat maslaca
-
1
jaje
-
1-2 žlice
hladne vode
Za nadjev
-
4
breskve (oko 500 g)
-
200 g
Brzo & Fino slatkog vrhnja
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1/2 žličice
cimeta
-
Na vrh noža
sjemenki vanilije
-
Na vrh noža
naribane tonke (nije nužno)
-
2
jaja
-
Za prhko tijesto pomiješajte brašno, bademe, šećer i sol.
-
Dodajte hladni maslac narezan na listiće i sve miješajte mikserom sa spiralnim nastavcima.
Kad smjesa postane mrvičasta, dodajte jaje i zamijesite prhko tijesto. Ako je potrebno, dodajte i 1 – 2 žlice hladne vode. -
Tijesto formirajte u disk, obložite ga prozirnom folijom pa stavite u hladnjak na 30 minuta.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte na 0,5 cm debljine.
-
Uz pomoć valjka prebacite ga u rebrasti kalup za pitu i pažljivo utisnite. Sve viškove tijesta odrežite i sačuvajte za izradu ukrasa.
-
Tijesto u kalupu za pite nabodite vilicom te ga pecite „na slijepo“ 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
-
Za nadjev breskve ogulite i narežite na tanke ploške.
U zdjeli pomiješajte vrhnje, šećer u prahu, vaniliju i tonku. Dodajte jaja i sve dobro izmiješajte. -
Pečenu koru za pitu izvadite iz pećnice, po njoj poslažite narezane breskve pa prelijte mješavinom vrhnja i jaja.
-
Rub pite ukrasite komadićima preostalog tijesta.
-
Sve vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta na 170 stupnjeva.
-
Pečenu pitu izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više