Ova pomalo neobična pita vrlo je jednostavna za pripremu, a iznenađujuće ukusna. Nadjev je inspiriran okusima Italije, a zvijezda recepta svakako je Galbani Mozzarella di latte di bufala.

Sastojci

  • 6 listova
    vučenog tijesta za savijače
  • 4 žlice
    maslinovog ulja
  • 50 g
    pesta od bosiljka
  • 2
    jaja
  • 200 ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • Prstohvat
    soli
  • Po ukusu
    svježe mljeveni papar
  • 50 g
    sušenih rajčica iz ulja, grubo narezanih
  • 50 g
    srca artičoka iz ulja, grubo narezanih
  • 4 šnite
    pršuta
  • 125 g
    Galbani Mozzarelle di latte di bufala
  • Po želji
    rikola i svježe rajčice za posluživanje

  • Okruglu posudu za pečenje ili tavu promjera oko 24 cm premažite s malo ulja.

  • U nju stavite prvu koru vučenog tijesta i premažite je s još malo ulja. Pustite neka dio tijesta prelazi rubove posude, njih ćete kasnije presavinuti preko nadjeva kako biste dobili dekorativan rub pite.

  • Složite drugu koru pa i nju premažite uljem.

  • Ponavljajte ovo dok ne potrošite sve kore.

  • Ovako složene kore premažite pestom od bosiljka.

  • U zdjelici dobro umutite jaja i vrhnje za kuhanje sa solju i paprom.

  • Ovom smjesom prelijte pripremljene kore za pitu.

  • Po smjesi od vrhnja i jaja rasporedite suhe rajčice i artičoke pa onda presavijte rubove tijesta koji prelaze rub posude tako da tvore obrub pite.

  • Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 15 minuta.

  • Nakon 15 minuta po vrhu pite rasporedite šnite pršuta i natrganu mozzarellu.

  • Vratite pitu u pećnicu na još 10 minuta, a zatim je izvadite i odmah poslužite uz rikolu i svježe rajčice.