VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pita od vučenog tijesta s pestom, pršutom i mozzarellom
Ova pomalo neobična pita vrlo je jednostavna za pripremu, a iznenađujuće ukusna. Nadjev je inspiriran okusima Italije, a zvijezda recepta svakako je Galbani Mozzarella di latte di bufala.
Sastojci
-
6 listova
vučenog tijesta za savijače
-
4 žlice
maslinovog ulja
-
50 g
pesta od bosiljka
-
2
jaja
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Prstohvat
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
50 g
sušenih rajčica iz ulja, grubo narezanih
-
50 g
srca artičoka iz ulja, grubo narezanih
-
4 šnite
pršuta
-
125 g
Galbani Mozzarelle di latte di bufala
-
Po želji
rikola i svježe rajčice za posluživanje
-
Okruglu posudu za pečenje ili tavu promjera oko 24 cm premažite s malo ulja.
-
U nju stavite prvu koru vučenog tijesta i premažite je s još malo ulja. Pustite neka dio tijesta prelazi rubove posude, njih ćete kasnije presavinuti preko nadjeva kako biste dobili dekorativan rub pite.
-
Složite drugu koru pa i nju premažite uljem.
-
Ponavljajte ovo dok ne potrošite sve kore.
-
Ovako složene kore premažite pestom od bosiljka.
-
U zdjelici dobro umutite jaja i vrhnje za kuhanje sa solju i paprom.
-
Ovom smjesom prelijte pripremljene kore za pitu.
-
Po smjesi od vrhnja i jaja rasporedite suhe rajčice i artičoke pa onda presavijte rubove tijesta koji prelaze rub posude tako da tvore obrub pite.
-
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 15 minuta.
-
Nakon 15 minuta po vrhu pite rasporedite šnite pršuta i natrganu mozzarellu.
-
Vratite pitu u pećnicu na još 10 minuta, a zatim je izvadite i odmah poslužite uz rikolu i svježe rajčice.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više