VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova originalno američka slastica brzo se udomaćila u svim zemljama engleskog govornog područja, pa je tako stigla i do nas. Čest je gost na blagdanskim stolovima jer je iznimno izdašna, možete je raditi i s običnim orasima umjesto pekanskih, te u bilo kojem kalupu za tart.
Sastojci
-
150g
oštrog brašna
-
150g
glatkog brašna
-
200g
Dukat maslaca
-
100g
šećera u prahu
-
1
žutanjak
Nadjev
-
2
jaja
-
prstohvat
soli
-
20g
rastopljenog Dukat maslaca
-
200g
zlatnog sirupa
-
75g
muscovado šećera
-
2 žlice
ekstrakta vanilije
-
150g
pekanskih oraha
KULINARSKI SAVJET: Poslužite uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag ili sladoled od vanilije.
-
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i stavite ga na hladno pola sata.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte i njime obložite više malih kalupa za tart ili jedan veliki promjera 26 cm. Pospremite u zamrzivač na pola sata.
-
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup za tart izvadite iz zamrzivača, tijesto izbodite vilicom te ga obložite papirom za pečenje tako da dobro prione sa svih strana. Papir fiksirajte rižom ili suhim grahom pa ga staviti peći 15 minuta. Izvadite iz pećnice, pažljivo odstranite papir i pecite još 5-7 minuta.
-
U međuvremenu umutite jaja sa solju i vanilijom, dodajte rastopljeni Dukat maslac, šećer i zlatni sirup pa ulijte smjesu u pečenu koru. Po površini poslažite polovice pekanskih oraha i pecite još 20-ak minuta. Pustite da se ohladi pa izvadite iz kalupa.
-
Poslužite uz sladoled od vanilije ili tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više