VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova originalno američka slastica brzo se udomaćila u svim zemljama engleskog govornog područja, pa je tako stigla i do nas. Čest je gost na blagdanskim stolovima jer je iznimno izdašna, možete je raditi i s običnim orasima umjesto pekanskih, te u bilo kojem kalupu za tart.
Sastojci
-
150g
oštrog brašna
-
150g
glatkog brašna
-
200g
Dukat maslaca
-
100g
šećera u prahu
-
1
žutanjak
Nadjev
-
2
jaja
-
prstohvat
soli
-
20g
rastopljenog Dukat maslaca
-
200g
zlatnog sirupa
-
75g
muscovado šećera
-
2 žlice
ekstrakta vanilije
-
150g
pekanskih oraha
KULINARSKI SAVJET: Poslužite uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag ili sladoled od vanilije.
-
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i stavite ga na hladno pola sata.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte i njime obložite više malih kalupa za tart ili jedan veliki promjera 26 cm. Pospremite u zamrzivač na pola sata.
-
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup za tart izvadite iz zamrzivača, tijesto izbodite vilicom te ga obložite papirom za pečenje tako da dobro prione sa svih strana. Papir fiksirajte rižom ili suhim grahom pa ga staviti peći 15 minuta. Izvadite iz pećnice, pažljivo odstranite papir i pecite još 5-7 minuta.
-
U međuvremenu umutite jaja sa solju i vanilijom, dodajte rastopljeni Dukat maslac, šećer i zlatni sirup pa ulijte smjesu u pečenu koru. Po površini poslažite polovice pekanskih oraha i pecite još 20-ak minuta. Pustite da se ohladi pa izvadite iz kalupa.
-
Poslužite uz sladoled od vanilije ili tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više