VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova originalno američka slastica brzo se udomaćila u svim zemljama engleskog govornog područja, pa je tako stigla i do nas. Čest je gost na blagdanskim stolovima jer je iznimno izdašna, možete je raditi i s običnim orasima umjesto pekanskih, te u bilo kojem kalupu za tart.
Sastojci
-
150g
oštrog brašna
-
150g
glatkog brašna
-
200g
Dukat maslaca
-
100g
šećera u prahu
-
1
žutanjak
Nadjev
-
2
jaja
-
prstohvat
soli
-
20g
rastopljenog Dukat maslaca
-
200g
zlatnog sirupa
-
75g
muscovado šećera
-
2 žlice
ekstrakta vanilije
-
150g
pekanskih oraha
KULINARSKI SAVJET: Poslužite uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag ili sladoled od vanilije.
-
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i stavite ga na hladno pola sata.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte i njime obložite više malih kalupa za tart ili jedan veliki promjera 26 cm. Pospremite u zamrzivač na pola sata.
-
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup za tart izvadite iz zamrzivača, tijesto izbodite vilicom te ga obložite papirom za pečenje tako da dobro prione sa svih strana. Papir fiksirajte rižom ili suhim grahom pa ga staviti peći 15 minuta. Izvadite iz pećnice, pažljivo odstranite papir i pecite još 5-7 minuta.
-
U međuvremenu umutite jaja sa solju i vanilijom, dodajte rastopljeni Dukat maslac, šećer i zlatni sirup pa ulijte smjesu u pečenu koru. Po površini poslažite polovice pekanskih oraha i pecite još 20-ak minuta. Pustite da se ohladi pa izvadite iz kalupa.
-
Poslužite uz sladoled od vanilije ili tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više