VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova originalno američka slastica brzo se udomaćila u svim zemljama engleskog govornog područja, pa je tako stigla i do nas. Čest je gost na blagdanskim stolovima jer je iznimno izdašna, možete je raditi i s običnim orasima umjesto pekanskih, te u bilo kojem kalupu za tart.
Sastojci
-
150g
oštrog brašna
-
150g
glatkog brašna
-
200g
Dukat maslaca
-
100g
šećera u prahu
-
1
žutanjak
Nadjev
-
2
jaja
-
prstohvat
soli
-
20g
rastopljenog Dukat maslaca
-
200g
zlatnog sirupa
-
75g
muscovado šećera
-
2 žlice
ekstrakta vanilije
-
150g
pekanskih oraha
KULINARSKI SAVJET: Poslužite uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag ili sladoled od vanilije.
-
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i stavite ga na hladno pola sata.
-
Ohlađeno tijesto razvaljajte i njime obložite više malih kalupa za tart ili jedan veliki promjera 26 cm. Pospremite u zamrzivač na pola sata.
-
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup za tart izvadite iz zamrzivača, tijesto izbodite vilicom te ga obložite papirom za pečenje tako da dobro prione sa svih strana. Papir fiksirajte rižom ili suhim grahom pa ga staviti peći 15 minuta. Izvadite iz pećnice, pažljivo odstranite papir i pecite još 5-7 minuta.
-
U međuvremenu umutite jaja sa solju i vanilijom, dodajte rastopljeni Dukat maslac, šećer i zlatni sirup pa ulijte smjesu u pečenu koru. Po površini poslažite polovice pekanskih oraha i pecite još 20-ak minuta. Pustite da se ohladi pa izvadite iz kalupa.
-
Poslužite uz sladoled od vanilije ili tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više