VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Pileća pašteta
Domaća pašteta odlično je predjelo za sve prilike, pa tako i one najsvečanije. Jednostavno ju je pripremiti, a okusom je nenadmašna.
Sastojci
-
450 g
pilećih jetrica
-
2
ljutike
-
2 režnja
češnjaka
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
4
suhe šljive
-
200 ml
vermuta
-
1 žličica
quatre epices (francuske mješavine 4 začina)
-
Po ukusu
sol
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
1 žlica
balzamskog octa
-
125 g
Dukat maslaca
-
Pileća jetrica očistite od žilica i masnoća.
-
Ljutike i češnjak sitno nasjeckajte.
-
U većoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na tome prepržite nasjeckanu ljutiku i češnjak.
-
Kad omekšaju, dodajte jetrica i nastavite sve pirjati dok ne dobiju lijepu boju.
-
Zatim dodajte suhe šljive, vermut, quatre epices, sol i papar pa sve još kratko pirjajte dok sav alkohol ne ispari.
-
Maknite tavu s vatre i ostavite da se jelo malo ohladi.
-
Ohlađeno jelo prebacite u sjeckalicu ili multipraktik.
-
Preostalih 125 g maslaca narežite na kockice i ubacite u multipraktik pa dodajte i ocat.
-
Sve miješajte dok se ne pretvori u glatku paštetu.
-
Paštetu prebacite u manje keramičke posude, zagladite joj površinu i prelijte s još malo rastopljenog maslaca.
-
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više