VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pierogi s mljevenim mesom i kiselim vrhnjem
Pierogi su nadjeveni valjušci koji se smatraju tradicionalnim poljskim jelom. Mogu biti slatki ili slani s najraznovrsnijim nadjevima, no bez obzira na vrstu nadjeva, gotovo uvijek se poslužuju uz malo domaćeg kiselog vrhnja.
Sastojci
Za tijesto
-
270 g
brašna
-
1/2 žličice
soli
-
70 g
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
60 ml
vode
-
1
jaje
Za nadjev
-
1
glavica luka
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
500 g
mljevene junetine
-
1 žličica
dimljene paprike
-
Malo
soli i papra
-
200 ml
goveđe juhe ili temeljca
Za posluživanje
-
1 žlica
ulja
-
2 žlice
Dukat maslaca
-
3-4 žlice
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
Po ukusu
sjeckani vlasac
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno i sol pa dodajte kiselo vrhnje, vodu i jaje.
Zamijesite čvrsto, ali podatno tijesto.
Tijesto zamotajte prozirnom folijom i ostavite da se pola sata odmori na sobnoj temperaturi. -
Za nadjev:
Luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk.
Kad luk omekša, dodajte češnjak i nastavite pržiti još 2 – 3 minute.
Zatim dodajte mljeveno meso i sve dobro izmiješajte kako bi se meso usitnilo. Meso pržite dok lijepo ne zamiriše i uhvati malo boje.
Nakon toga sve začinite dimljenom paprikom, solju i paprom pa prelijte goveđom juhom i ostavite da se lagano krčka dok sva tekućina ne ispari.
Maknite nadjev s vatre i ostavite ga da se ohladi. -
Za pripremu pieroga:
Odmoreno tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte na debljinu 2 – 3 mm.
Razvaljano tijesto narežite na krugove uz pomoć okrugle modlice promjera 6 – 8 cm.
Na sredinu svakog kruga stavite po dvije žličice pripremljenog nadjeva.
Presavijte krugove kako biste dobili polukružne pieroge. Prstima dobro pritisnite rubove tijesta kako bi se spojili.
U velikom loncu zakuhajte 3 litre lagano posoljene vode pa u njoj kuhajte pieroge, 3 – 4 minute.
Kad su kuhani, izvadite ih na tanjur i ostavite sa strane. -
Za prženje i posluživanje:
U većoj tavi zagrijte ulje i maslac pa na njemu prepržite kuhane pieroge dok ne uhvate lijepu zlatnu boju s obje strane.
Pržene pieroge odmah poslužite s kiselim vrhnjem i sjeckanim vlascem.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više