VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pierogi s mljevenim mesom i kiselim vrhnjem
Pierogi su nadjeveni valjušci koji se smatraju tradicionalnim poljskim jelom. Mogu biti slatki ili slani s najraznovrsnijim nadjevima, no bez obzira na vrstu nadjeva, gotovo uvijek se poslužuju uz malo domaćeg kiselog vrhnja.
Sastojci
Za tijesto
-
270 g
brašna
-
1/2 žličice
soli
-
70 g
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
60 ml
vode
-
1
jaje
Za nadjev
-
1
glavica luka
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
500 g
mljevene junetine
-
1 žličica
dimljene paprike
-
Malo
soli i papra
-
200 ml
goveđe juhe ili temeljca
Za posluživanje
-
1 žlica
ulja
-
2 žlice
Dukat maslaca
-
3-4 žlice
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
Po ukusu
sjeckani vlasac
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno i sol pa dodajte kiselo vrhnje, vodu i jaje.
Zamijesite čvrsto, ali podatno tijesto.
Tijesto zamotajte prozirnom folijom i ostavite da se pola sata odmori na sobnoj temperaturi. -
Za nadjev:
Luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk.
Kad luk omekša, dodajte češnjak i nastavite pržiti još 2 – 3 minute.
Zatim dodajte mljeveno meso i sve dobro izmiješajte kako bi se meso usitnilo. Meso pržite dok lijepo ne zamiriše i uhvati malo boje.
Nakon toga sve začinite dimljenom paprikom, solju i paprom pa prelijte goveđom juhom i ostavite da se lagano krčka dok sva tekućina ne ispari.
Maknite nadjev s vatre i ostavite ga da se ohladi. -
Za pripremu pieroga:
Odmoreno tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte na debljinu 2 – 3 mm.
Razvaljano tijesto narežite na krugove uz pomoć okrugle modlice promjera 6 – 8 cm.
Na sredinu svakog kruga stavite po dvije žličice pripremljenog nadjeva.
Presavijte krugove kako biste dobili polukružne pieroge. Prstima dobro pritisnite rubove tijesta kako bi se spojili.
U velikom loncu zakuhajte 3 litre lagano posoljene vode pa u njoj kuhajte pieroge, 3 – 4 minute.
Kad su kuhani, izvadite ih na tanjur i ostavite sa strane. -
Za prženje i posluživanje:
U većoj tavi zagrijte ulje i maslac pa na njemu prepržite kuhane pieroge dok ne uhvate lijepu zlatnu boju s obje strane.
Pržene pieroge odmah poslužite s kiselim vrhnjem i sjeckanim vlascem.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više