VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Philly cheese steak je sendvič od tanko narezanog, pečenog, junećeg odreska , pirjanog luka i otopljenog sira. Kako mu samo ime kaže svoje podrijetlo vuče iz grada Philadelphije, a nastao je početkom 20. stoljeća. U našoj verziji, u ovom sendviču, pronašla se i pokoja trakica paprike te mladi luk.
Sastojci
-
250 g
Sirela goude
-
oko 450 g
2 juneća ramsteka
-
za marinadu
sol
-
za marinadu
ulje
-
1 mala glavica
luka
-
1 mala
crvena paprika
-
1 mala
žuta paprika
-
1
mladi luk
-
2 žlice
maslinova ulja
-
4
duguljasta peciva
-
Ramsteke natrljajte solju te prelijte uljem pa ih takve ostavite preko noći u hladnjaku da se mariniraju.
-
Sutradan ih ispecite na vrućoj grill tavi, po nekoliko minuta sa svake strane, najviše do medium rare.
-
Pečene ramsteke odložite na dasku za rezanje i prekrijte aluminijskom folijom. Neka se malo odmore. Nakon desetak minuta ih narežite na tanke trakice.
-
Luk, paprike i mladi luk također narežite na tanke trakice.
-
Zelene dijelove mladog luka ostavite sa strane.
-
U dubokoj tavi ili woku zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte luk i paprike. Sve začinite solju i paprom.
-
Kada omekšaju dodajte i trakice mesa te još kratko pirjajte.
-
Sir naribajte ili ga tanko narežite.
-
Prerežite peciva po dužini i svako nadjenite kombinacijom mesa i povrća, posipajte naribanim sirom i kolutićima mladog luka koje ste sačuvali.
-
Poslužite odmah, dok je vruće.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više