Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo

Philly cheese steak sa Sirela goudom

Philly cheese steak je sendvič od tanko narezanog, pečenog, junećeg odreska , pirjanog luka i otopljenog sira. Kako mu samo ime kaže svoje podrijetlo vuče iz grada Philadelphije, a nastao je početkom 20. stoljeća. U našoj verziji, u ovom sendviču, pronašla se i pokoja trakica paprike te mladi luk.

Sastojci

  • 250 g
    Sirela goude
  • oko 450 g
    2 juneća ramsteka
  • za marinadu
    sol
  • za marinadu
    ulje
  • 1 mala glavica
    luka
  • 1 mala
    crvena paprika
  • 1 mala
    žuta paprika
  • 1
    mladi luk
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 4
    duguljasta peciva

  • Ramsteke natrljajte solju te prelijte uljem pa ih takve ostavite preko noći u hladnjaku da se mariniraju.

  • Sutradan ih ispecite na vrućoj grill tavi, po nekoliko minuta sa svake strane, najviše do medium rare.

  • Pečene ramsteke odložite na dasku za rezanje i prekrijte aluminijskom folijom. Neka se malo odmore. Nakon desetak minuta ih narežite na tanke trakice.

  • Luk, paprike i mladi luk također narežite na tanke trakice.

  • Zelene dijelove mladog luka ostavite sa strane.

  • U dubokoj tavi ili woku zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte luk i paprike. Sve začinite solju i paprom.

  • Kada omekšaju dodajte i trakice mesa te još kratko pirjajte.

  • Sir naribajte ili ga tanko narežite.

  • Prerežite peciva po dužini i svako nadjenite kombinacijom mesa i povrća, posipajte naribanim sirom i kolutićima mladog luka koje ste sačuvali.

  • Poslužite odmah, dok je vruće.

Recept: Cukar