VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Philly cheese steak je sendvič od tanko narezanog, pečenog, junećeg odreska , pirjanog luka i otopljenog sira. Kako mu samo ime kaže svoje podrijetlo vuče iz grada Philadelphije, a nastao je početkom 20. stoljeća. U našoj verziji, u ovom sendviču, pronašla se i pokoja trakica paprike te mladi luk.
Sastojci
-
250 g
Sirela goude
-
oko 450 g
2 juneća ramsteka
-
za marinadu
sol
-
za marinadu
ulje
-
1 mala glavica
luka
-
1 mala
crvena paprika
-
1 mala
žuta paprika
-
1
mladi luk
-
2 žlice
maslinova ulja
-
4
duguljasta peciva
-
Ramsteke natrljajte solju te prelijte uljem pa ih takve ostavite preko noći u hladnjaku da se mariniraju.
-
Sutradan ih ispecite na vrućoj grill tavi, po nekoliko minuta sa svake strane, najviše do medium rare.
-
Pečene ramsteke odložite na dasku za rezanje i prekrijte aluminijskom folijom. Neka se malo odmore. Nakon desetak minuta ih narežite na tanke trakice.
-
Luk, paprike i mladi luk također narežite na tanke trakice.
-
Zelene dijelove mladog luka ostavite sa strane.
-
U dubokoj tavi ili woku zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte luk i paprike. Sve začinite solju i paprom.
-
Kada omekšaju dodajte i trakice mesa te još kratko pirjajte.
-
Sir naribajte ili ga tanko narežite.
-
Prerežite peciva po dužini i svako nadjenite kombinacijom mesa i povrća, posipajte naribanim sirom i kolutićima mladog luka koje ste sačuvali.
-
Poslužite odmah, dok je vruće.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više