VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pečeni patlidžani s umakom od Dukatosa i tahinija
Patlidžan je pravi ljetni kralj među povrćem i može se spremati na mnogo načina, a jedan od omiljenih je jednostavna priprema u pećnici. Poslužen uz osvježavajući umak od kremastog jogurta i tahinija - paste od sezama - prava je poslastica nadahnuta bliskoistočnom kuhinjom.
Sastojci
Za patlidžane
-
4
veća patlidžana, oko 1,5 kg
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
Prstohvat
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
Za umak od jogurta i tahinija
-
200 g
Dukatosa za pripremu jela
-
2 žlice
tahini paste
-
1/2
limuna - ocijeđeni sok
-
Prstohvat
soli
-
Malo
vode po potrebi
Za serviranje
-
20 g
pinjola, tostiranih
-
20 g
sušenih brusnica
-
Malo
svježeg bosiljka i peršina
-
Za umak od jogurta i tahini paste:
U zdjelici pomiješajte jogurt, tahini pastu, limunov sok i prstohvat soli.
Energično sve miješajte dok se sastojci ne povežu u gustu kremastu smjesu.
Dodajte malo vode kako biste razrijedili umak do željene konzistencije.
Ovako pripremljeni umak čuvajte u hladnjaku do posluživanja. -
Za patlidžane:
Patlidžane operite pa ih prepolovite po dužini tako da im sačuvate i peteljke.
Svaku polovicu s unutrašnje strane zarežite nožem tako da dobijete mrežasti uzorak.
Složite ih kožom prema dolje na veliki lim obložen papirom za pečenje.
Posipajte ih solju i češnjakom u granulama i prelijte maslinovim uljem.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 50 minuta ili dok potpuno ne omekšaju.
Pečene patlidžane servirajte na tanjuru, prelijte ih umakom od jogurta i tahini paste pa po vrhu pobacajte tostirane pinjole, brusnice, peršin i bosiljak.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više