VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pečeni patlidžani s umakom od Dukatosa i tahinija
Patlidžan je pravi ljetni kralj među povrćem i može se spremati na mnogo načina, a jedan od omiljenih je jednostavna priprema u pećnici. Poslužen uz osvježavajući umak od kremastog jogurta i tahinija - paste od sezama - prava je poslastica nadahnuta bliskoistočnom kuhinjom.
Sastojci
Za patlidžane
-
4
veća patlidžana, oko 1,5 kg
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
Prstohvat
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
Za umak od jogurta i tahinija
-
200 g
Dukatosa za pripremu jela
-
2 žlice
tahini paste
-
1/2
limuna - ocijeđeni sok
-
Prstohvat
soli
-
Malo
vode po potrebi
Za serviranje
-
20 g
pinjola, tostiranih
-
20 g
sušenih brusnica
-
Malo
svježeg bosiljka i peršina
-
Za umak od jogurta i tahini paste:
U zdjelici pomiješajte jogurt, tahini pastu, limunov sok i prstohvat soli.
Energično sve miješajte dok se sastojci ne povežu u gustu kremastu smjesu.
Dodajte malo vode kako biste razrijedili umak do željene konzistencije.
Ovako pripremljeni umak čuvajte u hladnjaku do posluživanja. -
Za patlidžane:
Patlidžane operite pa ih prepolovite po dužini tako da im sačuvate i peteljke.
Svaku polovicu s unutrašnje strane zarežite nožem tako da dobijete mrežasti uzorak.
Složite ih kožom prema dolje na veliki lim obložen papirom za pečenje.
Posipajte ih solju i češnjakom u granulama i prelijte maslinovim uljem.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 50 minuta ili dok potpuno ne omekšaju.
Pečene patlidžane servirajte na tanjuru, prelijte ih umakom od jogurta i tahini paste pa po vrhu pobacajte tostirane pinjole, brusnice, peršin i bosiljak.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više