VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Sastojci
-
1,5 kg
krumpira za pečenje podjednake veličine
-
Po ukusu
sol
-
Po potrebi
maslinovo ulje
Za nadjev
-
125 g
President kajmaka
-
50 g
President Podravca, naribanog
-
20 g
Glabani grane padano, naribane
-
1/2 žličice
dimljene paprike
-
1
mladi luk, nasjeckan
-
1/2
crvene rog paprike, nasjeckane
-
Po ukusu
sol i papar
-
Za pole:
Krumpire očistite od zemlje i dobro ih operite. Bit će vam lakše ako koristite veće krumpire, ali manji će ljepše izgledati na tanjuru.
Oprane krumpire prepolovite i složite na lim za pečenje. Poškropite ih s malo maslinovog ulja i malo ih posolite.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva s ventilacijom oko 20 minuta ili dok se ne zarumene i ne omekšaju.
Pečene pole krumpira izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade tek toliko da ih možete primiti rukom. -
Za nadjev:
Izdubite sredinu svake pole krumpira pa izdubljenu sredinu prebacite u zdjelu, a „lađice“ krumpira vratite na lim za pečenje.
Komadima krumpira u zdjeli dodajte kajmak, obje vrste naribanog sira, dimljenu papriku, dio sjeckanog mladog luka i paprike te sol i papar.
Dobro promiješajte pa gnječilicom za krumpir pretvorite sve u grubi pire.
Dobivenom smjesom nadjenite „lađice“ krumpira. Po njima rasporedite preostali mladi luk i papriku te još ribanog sira.
„Lađice“ vratite u pećnicu i pecite ih još desetak minuta na 200 stupnjeva uz ventilaciju.
Kad se nadjev zarumeni i napuše, izvadite ih iz pećnice i odmah poslužite
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više