VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Sastojci
Za pečeni losos
-
500 g
fileta lososa
-
Malo
maslinovog ulja
-
Malo s
soli
Za umak
-
2 režnja
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
200 ml
bijelog vina
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1 žličica
kopra
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
50 g
PrPresident La Motte maslaca s morskom soli
Za posluživanje
-
Po želji
povrće kuhano na pari
-
Filet lososa narežite na četiri manja komada i očistite od preostalih kosti i ljuskica, ako ih ima.
-
Složite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje pa začinite solju i maslinovim uljem.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
-
Dok se losos peče, pripremite umak:
Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.
U manjoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite češnjak.
Kad češnjak zamiriše, prelijte ga vinom, malo smanjite vatru pa sve lagano kuhajte dok se potpuno ne reducira.
Dodajte vrhnje, kopar i svježe mljeveni papar.
Pustite da vrhnje zakuha, a onda maknite umak s vatre i umiješajte maslac.
Dobro sve izmiješajte kako bi se maslac rastopio i povezao s umakom. -
Poslužite umak odmah uz pečeni losos i povrće kuhano na pari.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više