VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Sastojci
Za pečeni losos
-
500 g
fileta lososa
-
Malo
maslinovog ulja
-
Malo s
soli
Za umak
-
2 režnja
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
200 ml
bijelog vina
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1 žličica
kopra
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
50 g
PrPresident La Motte maslaca s morskom soli
Za posluživanje
-
Po želji
povrće kuhano na pari
-
Filet lososa narežite na četiri manja komada i očistite od preostalih kosti i ljuskica, ako ih ima.
-
Složite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje pa začinite solju i maslinovim uljem.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
-
Dok se losos peče, pripremite umak:
Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.
U manjoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite češnjak.
Kad češnjak zamiriše, prelijte ga vinom, malo smanjite vatru pa sve lagano kuhajte dok se potpuno ne reducira.
Dodajte vrhnje, kopar i svježe mljeveni papar.
Pustite da vrhnje zakuha, a onda maknite umak s vatre i umiješajte maslac.
Dobro sve izmiješajte kako bi se maslac rastopio i povezao s umakom. -
Poslužite umak odmah uz pečeni losos i povrće kuhano na pari.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više