Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.

Sastojci

Za pečeni losos
  • 500 g
    fileta lososa
  • Malo
    maslinovog ulja
  • Malo s
    soli
Za umak
  • 2 režnja
    češnjaka
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 200 ml
    bijelog vina
  • 200 ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica
    kopra
  • Malo
    svježe mljevenog papra
  • 50 g
    PrPresident La Motte maslaca s morskom soli
Za posluživanje
  • Po želji
    povrće kuhano na pari

  • Filet lososa narežite na četiri manja komada i očistite od preostalih kosti i ljuskica, ako ih ima.

  • Složite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje pa začinite solju i maslinovim uljem.

  • Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

  • Dok se losos peče, pripremite umak:
    Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.
    U manjoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite češnjak.
    Kad češnjak zamiriše, prelijte ga vinom, malo smanjite vatru pa sve lagano kuhajte dok se potpuno ne reducira.
    Dodajte vrhnje, kopar i svježe mljeveni papar.
    Pustite da vrhnje zakuha, a onda maknite umak s vatre i umiješajte maslac.
    Dobro sve izmiješajte kako bi se maslac rastopio i povezao s umakom.

  • Poslužite umak odmah uz pečeni losos i povrće kuhano na pari.