VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pečeni brie vrlo je jednostavno jelo koje se priprema bez puno muke, a izrazito je efektno i lijepo će izgledati na svečanom novogodišnjem stolu. Ovaj nježni sir s plemenitom plijesni jako se lijepo slaže s voćnim aromama, posebno s grožđem. A ono se po starom španjolskom običaju za sreću u novoj godini jede baš na Staru godinu kad sat odzvanja ponoći, i to za svaki udar sata po jedno zrno. Poslužite uz hrskave krekere s ružmarinom i Sirela Ribancem. Sretna nova!
Sastojci
Za pečeni brie:
-
200 g
President briea
-
maslinovo
ulje
-
grančica
ružmarina
-
svježe mljeveni
papar
Za krekere:
-
250 g
brašna
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1/2 žličice
morske soli
-
1 žličica
sitno nasjeckanog ružmarina
-
5 žlica
maslinovog ulja
-
115 ml
mlake vode
-
50 g
naribanog Sirela Ribanca
-
sezam i lan
za posipanje
-
Za pečeni brie:
Trokut President briea izrežite na četiri približno jednaka dijela. Svaki komad sira stavite na komadić papira za pečenje, poškropite ga s malo maslinovog ulja, posipajte ružmarinom i svježe mljevenim paprom.
-
Sve omotajte tim papirićem za pečenje tako da napravite mali paketić, učvrstite ga kuhinjskom špagom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ˚C. Paketiće pecite desetak minuta, samo da se sir otopi.
-
Poslužite toplo uz krekere i zrna grožđa.
-
Za krekere:
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, solju i ružmarinom. Dodajte maslinovo ulje i polagano dolijevajte vodu i umijesite čvrsto tijesto.
-
Prebacite tijesto na radnu površinu i nastavite ga mijesiti dok ne postane glatko i podatno. Omotajte ga prijanjajućom folijom i ostavite u hladnjaku na sat vremena.
-
Nakon sat vremena izvadite ga iz hladnjaka pa ga natrgajte na komadiće veličine oraha.
Svaki komadić stanjite valjkom za tijesto najtanje što možete. Ostavite ih još malo na sobnoj temperaturu kako bi se gluten opustio pa ih dodatno stanjite rukama (cilj je dobiti jako tanke, gotovo prozirne diskove).
-
Svaki disk prebacite na lim obložen papirom za pečenje, posipajte ih lanom, sezamom i ribanim Sirela Ribancem.
-
Krekere pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 ˚C, 7 – 8 minuta ili dok ne postanu lijepo zapečeni i zlatne boje.
-
Poslužite ih uz pečeni brie ili namaze i umake po želji.
Recept: Andrea Cukrov
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više