VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Pečene šljive s kremom od mascarponea
Za pravi uvod u jesen pomiješajte šljive s puno toplih začina i kratko ih zapecite u pećnici. Servirajte ih s kremom od mascarponea i uživajte u ovom jednostavnom i vrlo aromatičnom desertu.
Sastojci
Za pečene šljive
-
1 kg
šljiva
-
20 g
oraha (običnih ili pekanskih)
-
1 žlica
meda
-
100 ml
crnog vina
-
1 štapić
cimeta
-
2 mahune
kardamoma (samo sjemenke)
-
2
zvjezdasta anisa
Za kremu
-
250 g
Galbani mascarponea
-
3 žlice
šećera u prahu
-
1
limun, sok i korica
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Šljive operite, prepolovite i odstranite im koštice.
-
Složite ih u vatrostalnu posudu, prelijte ih žlicom meda i crnim vinom.
-
Posipajte šljive orasima, dodajte štapić cimeta, kardamom i anis pa sve pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 30 minuta.
-
Pečene šljive izvadite iz pećnice te ih ostavite da se malo ohlade.
-
Za kremu u zdjeli pomiješajte mascarpone sir, šećer u prahu te sok i ribanu koricu limuna. Sve dobro izmješajte mikserom kako bi se sastojci povezali. Dodajte vrhnje za šlag i nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu kremu.
-
Pečene šljive poslužite s kremom od mascarponea te po želji sve prelijte sokovima od pečenja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više