VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
President Salakis u desertu zvuči nemoguće, ali kada probate ovaj spoj specifičnog okusa kruške s dodatkom meda i slanog i kremastog Salakisa, predomislit ćete se.
Sastojci
-
2
kruške
-
4 žlice
President Salakisa
-
4 žlice
pistacija
-
4 žlice
Dukat maslaca
-
malo
meda
-
Pećnicu zagrijte na 200°C
-
Pistacije grubo nasjeckajte.
-
Kruške operite i prepolovite na dvije jednake polovice. Sredinu i koštice odstranite žličicom.
-
Polovice kruške postavite na lim za pečenje prethodno obložen masnim papirom.
-
U udubinu koju ste napravili kad ste otklonili koštice, stavite po dvije žličice Dukat maslaca.
-
Zatim prelijte polovice medom i posipajte komadićima pistacija.
-
Prstima namrvite President Salakis pa po želji dodajte još malo meda.
-
Kruške stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 180°C i pecite oko 10-15 minuta ili dok kruške ne omekšaju.
-
Izvadite kruške iz pećnice kada su gotove i servirajte na tanjure pa dodajte još malo meda i pistacija.
Recept: Recept: My Cookstagram
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više