VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Sastojci
-
4
velike jabuke
-
1 žlica
cimeta
-
1 žlica
kardamoma
-
1 cm
oguljenog đumbira
-
1
zvjezdasti anis
-
2 kriške
limuna
-
2 l
vode
-
4 žlice
smeđeg šećera
-
300 g
Dukatosa
-
150 g
nasjeckanih tostiranih badema
-
4 žlice
meda ili agavinog sirupa
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
-
Jabuke operite i prepolovite.
-
Zakuhajte vodu u loncu u koju ste prethodno stavili sve začine, limun i šećer. U to ubacite jabuke i kuhajte 7 minuta.
-
Jabuke izvadite i stavite na lim koji ste prethodno pokrili papirom za pečenje.
-
Pecite 10 minuta.
-
Tople prelijte žlicom Dukatosa, agavinim sirupom i nasjeckanim bademima.
-
Poslužite uz toplu jabukovaču koja vam je ostala od kuhanja.
Recept: Tasty business
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više