VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Sastojci
-
4
velike jabuke
-
1 žlica
cimeta
-
1 žlica
kardamoma
-
1 cm
oguljenog đumbira
-
1
zvjezdasti anis
-
2 kriške
limuna
-
2 l
vode
-
4 žlice
smeđeg šećera
-
300 g
Dukatosa
-
150 g
nasjeckanih tostiranih badema
-
4 žlice
meda ili agavinog sirupa
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
-
Jabuke operite i prepolovite.
-
Zakuhajte vodu u loncu u koju ste prethodno stavili sve začine, limun i šećer. U to ubacite jabuke i kuhajte 7 minuta.
-
Jabuke izvadite i stavite na lim koji ste prethodno pokrili papirom za pečenje.
-
Pecite 10 minuta.
-
Tople prelijte žlicom Dukatosa, agavinim sirupom i nasjeckanim bademima.
-
Poslužite uz toplu jabukovaču koja vam je ostala od kuhanja.
Recept: Tasty business
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više -
Recept
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Saznaj više