VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pečena palenta s mozzarellom, pršutom i rikulom
Pečena palenta jednostavno je jelo koje okusima pomalo podsjeća na pizzu.
Sastojci
-
750 ml
vode
-
Prstohvat
soli
-
200 g
palente
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1 žlica
Sirela Ribanca, naribanog
-
Po ukusu
svježe mljevenog papra
-
100 g
cherry rajčica
-
100 g
Galbani BIO mozzarelle
-
100 g
pršuta
-
Dodatno malo
maslinovog ulja
-
Po ukusu
sol
-
100 g
rikole
-
Zakuhajte vodu kojoj ste dodali dobar prstohvat soli.
-
Kad voda zakuha, smanjite vatru pa lagano usipajte palentu neprestano miješajući kako ne bi nastale grudice.
-
Kuhajte je tako povremeno miješajući dok ne postane jako gusta pa je maknite s vatre. Zatim umiješajte Ribanac, maslinovo ulje i malo svježe mljevenog papra. Po želji dodajte začinskog bilja.
-
Kuhanu palentu prebacite u pravokutni kalup za kolače koji ste obložili papirom za pečenje. Poravnajte je i ostavite da se ohladi.
-
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
-
Cherry rajčice narežite na polovice, a mozzarellu na ploške.
-
Posložite kriške pršuta, narezane rajčice i mozzarellu na ohlađenu palentu. Pokapajte s još malo maslinova ulja i posolite.
-
Pecite sve u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.
-
Pečenu palentu ostavite da se hladi desetak minuta. Nakon toga po vrhu rasporedite rikolu, narežite i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više