VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pečena palenta s mozzarellom, pršutom i rikulom
Pečena palenta jednostavno je jelo koje okusima pomalo podsjeća na pizzu.
Sastojci
-
750 ml
vode
-
Prstohvat
soli
-
200 g
palente
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1 žlica
Sirela Ribanca, naribanog
-
Po ukusu
svježe mljevenog papra
-
100 g
cherry rajčica
-
100 g
Galbani BIO mozzarelle
-
100 g
pršuta
-
Dodatno malo
maslinovog ulja
-
Po ukusu
sol
-
100 g
rikole
-
Zakuhajte vodu kojoj ste dodali dobar prstohvat soli.
-
Kad voda zakuha, smanjite vatru pa lagano usipajte palentu neprestano miješajući kako ne bi nastale grudice.
-
Kuhajte je tako povremeno miješajući dok ne postane jako gusta pa je maknite s vatre. Zatim umiješajte Ribanac, maslinovo ulje i malo svježe mljevenog papra. Po želji dodajte začinskog bilja.
-
Kuhanu palentu prebacite u pravokutni kalup za kolače koji ste obložili papirom za pečenje. Poravnajte je i ostavite da se ohladi.
-
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
-
Cherry rajčice narežite na polovice, a mozzarellu na ploške.
-
Posložite kriške pršuta, narezane rajčice i mozzarellu na ohlađenu palentu. Pokapajte s još malo maslinova ulja i posolite.
-
Pecite sve u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.
-
Pečenu palentu ostavite da se hladi desetak minuta. Nakon toga po vrhu rasporedite rikolu, narežite i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više