VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pečena buča s gorgonzolom i tostiranim orasima
Kraljica jeseni polako se vraća u naše kuhinje i na naše tanjure. Svestrana i ukusna buča ovog se puta našla u društvu Galbani gorgonzole cremoso i još jednom potvrdila svoj zvjezdani status u sezonskoj kuhinji.
Sastojci
Za buču
-
1
muškatna buča, oko 1 kg
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
majčine dušice
Za tostirane orahe
-
50 g
pekanskih oraga
-
Prstohvat
soli
-
Prstohvat
papra
Za posluživanje
-
150 g
Galbani gorgonzole cremoso
-
100 g
mladog špinata ili matovilca
-
1 žlica
balzamskog octa
-
Malo
maslinovog ulja
-
Za buču:
Buču ogulite gulilicom za krumpir pa je narežite na kolutiće i odstranite joj koštice.
Složite narezane kolutiće buče na pleh za pečenje.
Prelijte sve maslinovim uljem, posolite i posipajte majčinom dušicom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne omekša. -
Za tostirane orahe:
Dok se buča peče, tostirajte orahe na suhoj tavi, tek toliko da uhvate malo boje.
Tostirane orahe maknite s vatre, začinite solju i paprom pa nasjeckajte. -
Za posluživanje:
Galbani gorgonzolu cremoso natrgajte na manje komade i rasporedite po pečenoj buči.
Dodajte mladi špinat, posipajte sve tostiranim orasima i začinite balzamskim octom i maslinovim uljem.
Odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više