VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Pečena buča s gorgonzolom i tostiranim orasima
Kraljica jeseni polako se vraća u naše kuhinje i na naše tanjure. Svestrana i ukusna buča ovog se puta našla u društvu Galbani gorgonzole cremoso i još jednom potvrdila svoj zvjezdani status u sezonskoj kuhinji.
Sastojci
Za buču
-
1
muškatna buča, oko 1 kg
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
majčine dušice
Za tostirane orahe
-
50 g
pekanskih oraga
-
Prstohvat
soli
-
Prstohvat
papra
Za posluživanje
-
150 g
Galbani gorgonzole cremoso
-
100 g
mladog špinata ili matovilca
-
1 žlica
balzamskog octa
-
Malo
maslinovog ulja
-
Za buču:
Buču ogulite gulilicom za krumpir pa je narežite na kolutiće i odstranite joj koštice.
Složite narezane kolutiće buče na pleh za pečenje.
Prelijte sve maslinovim uljem, posolite i posipajte majčinom dušicom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne omekša. -
Za tostirane orahe:
Dok se buča peče, tostirajte orahe na suhoj tavi, tek toliko da uhvate malo boje.
Tostirane orahe maknite s vatre, začinite solju i paprom pa nasjeckajte. -
Za posluživanje:
Galbani gorgonzolu cremoso natrgajte na manje komade i rasporedite po pečenoj buči.
Dodajte mladi špinat, posipajte sve tostiranim orasima i začinite balzamskim octom i maslinovim uljem.
Odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više