VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pavlova je jedna od najpoznatijih hrskavih slastica, čiji se recept sastoji od samo nekoliko sastojaka, a ime dobila po ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Nježna i poetična, u ovoj je izvedbi oplemenjena citrusnim notama neretvanskih mandarina, limuna i naranči.
Sastojci
Beze kora:
-
6
bjelanjaka
-
150 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
Krema od limuna:
-
6
žumanjaka
-
125 ml
soka različitih agruma (mandarine, limuna, naranči)
-
pola naranče
korica
-
150 g
šećera
-
115 g
Dukat maslaca
-
1 vrećica
limun šećera
Krema od badema:
-
150 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3 žlice
bademovog maslaca
-
1 žlica
šećera u prahu
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
KULINARSKI SAVJET: Koru za Pavlovu je najbolje ispeći dan ili nekoliko dana ranije, a ukrašavajte je tek pred serviranje jer kora uvijek malo potone.
-
Zagrijte pećnicu na 220 °C. U metalnu ili staklenu zdjelu stavite malo octa te prebrišite cijelu zdjelu i pjenjače miksera octom. Bjelanjke izmiješajte s prstohvatom soli dok ne postanu pjenasti. Polako dodavajte sav šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Lagano umutite i ekstrakt vanilije. Na pleh obložen papirom za pečenje izlijte smjesu i oblikujte u veliki krug visine 3-4 cm. Laganim pokretima nožem napravite linije po "kružnici". Stavite u pećnicu i smanjite temperaturu na 140 °C. Pecite 90-120 minuta. Isključite pećnicu i ostavite koru u njoj da se hladi.
-
Sve sastojke za kremu osim Dukat maslaca stavite u lončić i pjenjačom miješajte na laganoj vatri. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. U vruću kremu dodajte maslac, prelijte u drugu zdjelu i prekrijte folijom da dodiruje površinu kreme. Ostavite da se ohladi.
-
Za kremu od badema istucite Brzo & Fino vrhnje za šlag sa šećerom u prahu. Kada smjesa postane gušća, ali ne i skroz čvrsti šlag, dodajte bademov maslac i miješajte dok ne dobijete šlag.
-
Ohlađena kora će malo „potonuti“ pa u tu udubinu stavite kremu od maslaca. Stavite u hladnjak na sat vremena da se krema malo stisne. Preko ohlađene kreme prelijte kremu od citrusa i ukrasite po želji, na primjer svježe narezanim kriškama naranči, mandarina i grejpa.
Recept: Marko Josipović
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više