VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pavlova je jedna od najpoznatijih hrskavih slastica, čiji se recept sastoji od samo nekoliko sastojaka, a ime dobila po ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Nježna i poetična, u ovoj je izvedbi oplemenjena citrusnim notama neretvanskih mandarina, limuna i naranči.
Sastojci
Beze kora:
-
6
bjelanjaka
-
150 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
Krema od limuna:
-
6
žumanjaka
-
125 ml
soka različitih agruma (mandarine, limuna, naranči)
-
pola naranče
korica
-
150 g
šećera
-
115 g
Dukat maslaca
-
1 vrećica
limun šećera
Krema od badema:
-
150 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3 žlice
bademovog maslaca
-
1 žlica
šećera u prahu
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
KULINARSKI SAVJET: Koru za Pavlovu je najbolje ispeći dan ili nekoliko dana ranije, a ukrašavajte je tek pred serviranje jer kora uvijek malo potone.
-
Zagrijte pećnicu na 220 °C. U metalnu ili staklenu zdjelu stavite malo octa te prebrišite cijelu zdjelu i pjenjače miksera octom. Bjelanjke izmiješajte s prstohvatom soli dok ne postanu pjenasti. Polako dodavajte sav šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Lagano umutite i ekstrakt vanilije. Na pleh obložen papirom za pečenje izlijte smjesu i oblikujte u veliki krug visine 3-4 cm. Laganim pokretima nožem napravite linije po "kružnici". Stavite u pećnicu i smanjite temperaturu na 140 °C. Pecite 90-120 minuta. Isključite pećnicu i ostavite koru u njoj da se hladi.
-
Sve sastojke za kremu osim Dukat maslaca stavite u lončić i pjenjačom miješajte na laganoj vatri. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. U vruću kremu dodajte maslac, prelijte u drugu zdjelu i prekrijte folijom da dodiruje površinu kreme. Ostavite da se ohladi.
-
Za kremu od badema istucite Brzo & Fino vrhnje za šlag sa šećerom u prahu. Kada smjesa postane gušća, ali ne i skroz čvrsti šlag, dodajte bademov maslac i miješajte dok ne dobijete šlag.
-
Ohlađena kora će malo „potonuti“ pa u tu udubinu stavite kremu od maslaca. Stavite u hladnjak na sat vremena da se krema malo stisne. Preko ohlađene kreme prelijte kremu od citrusa i ukrasite po želji, na primjer svježe narezanim kriškama naranči, mandarina i grejpa.
Recept: Marko Josipović
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više