VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pavlova je jedna od najpoznatijih hrskavih slastica, čiji se recept sastoji od samo nekoliko sastojaka, a ime dobila po ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Nježna i poetična, u ovoj je izvedbi oplemenjena citrusnim notama neretvanskih mandarina, limuna i naranči.
Sastojci
Beze kora:
-
6
bjelanjaka
-
150 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
Krema od limuna:
-
6
žumanjaka
-
125 ml
soka različitih agruma (mandarine, limuna, naranči)
-
pola naranče
korica
-
150 g
šećera
-
115 g
Dukat maslaca
-
1 vrećica
limun šećera
Krema od badema:
-
150 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3 žlice
bademovog maslaca
-
1 žlica
šećera u prahu
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
KULINARSKI SAVJET: Koru za Pavlovu je najbolje ispeći dan ili nekoliko dana ranije, a ukrašavajte je tek pred serviranje jer kora uvijek malo potone.
-
Zagrijte pećnicu na 220 °C. U metalnu ili staklenu zdjelu stavite malo octa te prebrišite cijelu zdjelu i pjenjače miksera octom. Bjelanjke izmiješajte s prstohvatom soli dok ne postanu pjenasti. Polako dodavajte sav šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Lagano umutite i ekstrakt vanilije. Na pleh obložen papirom za pečenje izlijte smjesu i oblikujte u veliki krug visine 3-4 cm. Laganim pokretima nožem napravite linije po "kružnici". Stavite u pećnicu i smanjite temperaturu na 140 °C. Pecite 90-120 minuta. Isključite pećnicu i ostavite koru u njoj da se hladi.
-
Sve sastojke za kremu osim Dukat maslaca stavite u lončić i pjenjačom miješajte na laganoj vatri. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. U vruću kremu dodajte maslac, prelijte u drugu zdjelu i prekrijte folijom da dodiruje površinu kreme. Ostavite da se ohladi.
-
Za kremu od badema istucite Brzo & Fino vrhnje za šlag sa šećerom u prahu. Kada smjesa postane gušća, ali ne i skroz čvrsti šlag, dodajte bademov maslac i miješajte dok ne dobijete šlag.
-
Ohlađena kora će malo „potonuti“ pa u tu udubinu stavite kremu od maslaca. Stavite u hladnjak na sat vremena da se krema malo stisne. Preko ohlađene kreme prelijte kremu od citrusa i ukrasite po želji, na primjer svježe narezanim kriškama naranči, mandarina i grejpa.
Recept: Marko Josipović
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više