VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova je torta nastala davnih dvadesetih godina prošlog stoljeća u čast slavne ruske balerine Ane Pavlove. Nježna i jednostavna, brzo je postala omiljena diljem svijeta.
Sastojci
-
5
bjelanjaka (sobne temperature)
-
prstohvat
soli
-
250 g
šećera
-
1/2 žlice
octa
-
1 žlica
škrobnog brašna (gustina)
-
350 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1 žlica
šećera u prahu
-
1 žlica
ekstrakta vanilije
-
500 g
svježeg voća
KULINARSKI SAVJET Pavlovu možemo nadjenuti raznim sezonskim voćem i uživati u svim njezinim licima.
-
Pećnicu zagrijte na 120°C.
-
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih istucite u snijeg. U snijeg od bjelanjaka postupno dodajte šećer, miješajući između svakog dodavanja. Nastavite miksati još par minuta odnosno dok se šećer potpuno ne otopi a zatim dodajte ocat i gustin.
-
Još kratko promiješajte, smjesa treba biti čvrsta, glatka i sjajna.
-
Lim obložite papirom za pečenje. U svaki kut lima nanesite malo smjese od bjelanjaka kako bi se papir prilijepio za lim.
-
Smjesu od bjelanjaka sada prebacite na obloženi lim i oblikujte u krug promjera oko 20 cm.
-
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 1 sat i 30 minuta. Za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu.
-
Pečena podloga, kora od bjelanjaka izvana treba biti hrskava a iznutra mekana i pjenasta.
-
Pećnicu isključite, vrata pećnice malo otvorite i ostavite koru da se polako hladi u pećnici.
-
Dobro ohlađeno vrhnje za šlag miješajte električnim mikserom, dodajte šećer u prahu i vaniliju pa još kratko miksajte pazeći da ne prelupate šlag
-
Voće operite i očistite.
-
Na ohlađenu beze koru nanesite šlag, zatim voće i na kraju po želji pospite šećerom u prahu.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više