VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova je torta nastala davnih dvadesetih godina prošlog stoljeća u čast slavne ruske balerine Ane Pavlove. Nježna i jednostavna, brzo je postala omiljena diljem svijeta.
Sastojci
-
5
bjelanjaka (sobne temperature)
-
prstohvat
soli
-
250 g
šećera
-
1/2 žlice
octa
-
1 žlica
škrobnog brašna (gustina)
-
350 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1 žlica
šećera u prahu
-
1 žlica
ekstrakta vanilije
-
500 g
svježeg voća
KULINARSKI SAVJET Pavlovu možemo nadjenuti raznim sezonskim voćem i uživati u svim njezinim licima.
-
Pećnicu zagrijte na 120°C.
-
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih istucite u snijeg. U snijeg od bjelanjaka postupno dodajte šećer, miješajući između svakog dodavanja. Nastavite miksati još par minuta odnosno dok se šećer potpuno ne otopi a zatim dodajte ocat i gustin.
-
Još kratko promiješajte, smjesa treba biti čvrsta, glatka i sjajna.
-
Lim obložite papirom za pečenje. U svaki kut lima nanesite malo smjese od bjelanjaka kako bi se papir prilijepio za lim.
-
Smjesu od bjelanjaka sada prebacite na obloženi lim i oblikujte u krug promjera oko 20 cm.
-
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 1 sat i 30 minuta. Za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu.
-
Pečena podloga, kora od bjelanjaka izvana treba biti hrskava a iznutra mekana i pjenasta.
-
Pećnicu isključite, vrata pećnice malo otvorite i ostavite koru da se polako hladi u pećnici.
-
Dobro ohlađeno vrhnje za šlag miješajte električnim mikserom, dodajte šećer u prahu i vaniliju pa još kratko miksajte pazeći da ne prelupate šlag
-
Voće operite i očistite.
-
Na ohlađenu beze koru nanesite šlag, zatim voće i na kraju po želji pospite šećerom u prahu.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više