VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova je torta nastala davnih dvadesetih godina prošlog stoljeća u čast slavne ruske balerine Ane Pavlove. Nježna i jednostavna, brzo je postala omiljena diljem svijeta.
Sastojci
-
5
bjelanjaka (sobne temperature)
-
prstohvat
soli
-
250 g
šećera
-
1/2 žlice
octa
-
1 žlica
škrobnog brašna (gustina)
-
350 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1 žlica
šećera u prahu
-
1 žlica
ekstrakta vanilije
-
500 g
svježeg voća
KULINARSKI SAVJET Pavlovu možemo nadjenuti raznim sezonskim voćem i uživati u svim njezinim licima.
-
Pećnicu zagrijte na 120°C.
-
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih istucite u snijeg. U snijeg od bjelanjaka postupno dodajte šećer, miješajući između svakog dodavanja. Nastavite miksati još par minuta odnosno dok se šećer potpuno ne otopi a zatim dodajte ocat i gustin.
-
Još kratko promiješajte, smjesa treba biti čvrsta, glatka i sjajna.
-
Lim obložite papirom za pečenje. U svaki kut lima nanesite malo smjese od bjelanjaka kako bi se papir prilijepio za lim.
-
Smjesu od bjelanjaka sada prebacite na obloženi lim i oblikujte u krug promjera oko 20 cm.
-
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 1 sat i 30 minuta. Za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu.
-
Pečena podloga, kora od bjelanjaka izvana treba biti hrskava a iznutra mekana i pjenasta.
-
Pećnicu isključite, vrata pećnice malo otvorite i ostavite koru da se polako hladi u pećnici.
-
Dobro ohlađeno vrhnje za šlag miješajte električnim mikserom, dodajte šećer u prahu i vaniliju pa još kratko miksajte pazeći da ne prelupate šlag
-
Voće operite i očistite.
-
Na ohlađenu beze koru nanesite šlag, zatim voće i na kraju po želji pospite šećerom u prahu.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više